Ege Postası
Geri

Usanmaz'dan Kutlu Doğum mesajı

Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Başkanı ve Türkiye İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları (ÖNDER) Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Zülküf Usanmaz, Kutlu Doğum mesajı yayımladı.Usanmaz mesajında,...
Usanmaz'dan Kutlu Doğum mesajı
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 11:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Başkanı ve Türkiye İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları (ÖNDER) Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Zülküf Usanmaz, Kutlu Doğum mesajı yayımladı.

Usanmaz mesajında, "Alemlerin son peygamberi Hz.Muhammed (s.a.s)'in dünyaya teşrif etmesinin heyecanını yaşıyoruz. Çünkü O’nun doğumu ve sonradan O’na vahyedilen İslam dini sayesinde insanlık alemi, yeni ve mükemmel bir medeniyetle tanışmaya başladı. İslam dini, insanlık için ve insanlığın hayatı için olan bütün ölçüleri yeniden dizayn etmişti. İnsanlık bir dönüşüm ve değişim yaşıyordu. Alemlere örnek bir peygamber gönderilmişti. Yeni getirilen ölçüler hem evrenseldi, hem de çağlar üstüydü. Örneğin Veda Hutbesi'nde Peygamberimiz tarafından insan hakları ve özellikle kadın haklarıyla ilgili ifade edilen ölçülere maalesef dünya hala yetişememiştir." dedi.

10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından yayınlanan Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi'ndeki ölçülerin bile, yaklaşık 14 asır evvel Hz. Peygamber'in koyduğu ölçülerden geride olduğunun görüleceğini kaydeden Usanmaz, "Böylesine çağlar üstü mükemmel bir dine mensup olmamız, biz bütün Müslümanlar için bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Kutlu Doğum'un bir buçuk milyar İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyor, bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası