Ege Postası
Geri

Usta: Kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak projeler geliştiriyoruz

Bursa'nın Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, ilçede istihdamı artırmak ve üyelerin eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla proje geliştirdiklerini söyledi.     Odada basın açıklaması yapan Usta,...
Usta: Kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak projeler geliştiriyoruz
Haberler / Genel
16 Temmuz 2013 Salı 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'nın Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, ilçede istihdamı artırmak ve üyelerin eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

    Odada basın açıklaması yapan Usta, amaçlarının işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve işsizlerin mesleki olarak kendilerini geliştirebilecekleri iş ortamını oluşturmak olduğunu kaydetti. Usta, erkek kuaförlüğü, bayan kuaförlüğü, manikür, pedikür, kasaplık, garsonluk, aşçılık, resepsiyon görevlisi, kasiyerlik, araba tamirciliği, elektrikçilik gibi mesleklerin ustalık isteyen meslekler olduğunu hatırlattı.

    Söz konusu esnafların eleman bulmada zorlandığını anımsatan Usta, bir bayan veya erkek kuaförünün mesleğini iyi icra etmesi halinde aylık net kazancının 4-5 bin TL olduğunu, 800 TL olan asgari ücret karşısında bu rakamların da çok iyi bir kazanç oluşturduğunu söyledi.

    Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yine bir ilke imza atmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Emir Ali Usta, “1 Ağustos’tan itibaren işe ihtiyacı olan ve branşında usta, kalfa, çırak olarak çalışacak vatandaşlara duyuru yaparak odaya başvurularını sağlayacağız. Böylelikle yasal prosedürlerini tamamlayan esnafımız bir hafta deneme süresinden sonra bir yıllık anlaşma koşulu ile eleman ihtiyacını karşılamış olacak. Hem istihdam yaratacağız, hem de esnafın eleman ihtiyacını karşılamış olacağız.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası