Ege Postası
Geri

Üstün zekalı çocuklar Samsun'daki robot yarışında buluştu

Samsun’da 16 ilden özel ve üstün yetenekli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen robot ve teknoloji yarışmasında basket atan ve sumo güreşi yapan robotlar görenleri hayrete düşürdü.Samsun Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Atatürk Kültür...
Üstün zekalı çocuklar Samsun'daki robot yarışında buluştu
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun’da 16 ilden özel ve üstün yetenekli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen robot ve teknoloji yarışmasında basket atan ve sumo güreşi yapan robotlar görenleri hayrete düşürdü.

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Özel ve Üstün Yetenekliler 2. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması’na 16 ilden takım halinde toplam 90 öğrenci katıldı. İki gün sürecek yarışma sonucunda dereceye giren ilk üç takıma kupa, diğer öğrencilere ise çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Samsun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İzzet Acarel, “Çocuklarımıza bilim ve teknolojiyi sevdirmek, becerilerini artırmak ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla birincisi Bursa’da düzenlenen robot yarışmasının ikincisinin başta Samsun Valisi olmak üzere büyükşehir belediyesinin katkılarıyla kentimizde yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde yaşıtlarından zeka ve kabiliyet olarak farklılıklar gösteren üstün yetenekli çocukların eğitim gördüğü ülke genelinde faaliyet gösteren Bilim Sanat Merkezleri tarafından organize edilen robot yarışları turnuvasının ülkemizin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağı aşikardır.” dedi.

Konuşmasında Bilim Sanat Merkezleri’nin önemine değinen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise “Özellikle son yıllarda en önemli kavramların başında inovasyon (yenilenme) geliyor. İnovatif çalışmaların ortaya konulması ve bu alanda yürütülecek çalışmalara destek vermesi açısından Bilim Sanat Merkezleri, çocuklarımızın fikirlerini ve hayallerini hayata geçirmeleri açısından buraları önemli birer merkez olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışma protokol üyelerinin kurdele kesimiyle başladı. Robotların sergilendiği alanı gezen Vali Aksoy, basket atan, sumo güreşi yapan ve çizgi izleyerek yarış yapan robotların gösterilerini izledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası