Ege Postası
Geri

Utku'dan 'Bir şey yapmalı' çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İzmir İl Eski Başkanı Özgün Utku, ülkemizdeki  son gelişmeleri değerlendirdiği bir bildiri yayınladı.
Utku'dan 'Bir şey yapmalı' çıkışı
Haberler / Yerel Politika
9 Mayıs 2016 Pazartesi 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Kadın Kolları İzmir İl Eski Başkanı Özgün Utku, "Bir şey yapmalı" başlığı taşıyan bildirisinde can güvenliğinin kalmadığını, işsizliğin tavan yaptığını belirterek, iki öneri paylaştı. Utku'nun ilginç bildirisi şöyle: 

"Evet, sizi duyar gibiyim. “Bir şey yapmalı!” diye içinizden geçiriyorsunuz günde belki yüz defa. İçinde yaşadığımız günleri süslü sözlerle, ayrıntılı olarak anlatacağımız zamanları çoktan geride bıraktık. Hepimiz yeni ve dünü aratan günlere uyanıyoruz. Ülkemizin hiçbir yerinde can güvenliğimiz kalmadı. İşsizlik tavan yaptı, işi olanların aldığı ücret insanca yaşamalarını sağlayacak düzeyden çok uzak. Emeği ve emekçileri alınıp satılır mal haline getiren özel istihdam büroları… Bütün bunlar yetmezmiş gibi; koşar adım diktatörlüğe gidiyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu durumun farkındayız ve hiç hoşumuza gitmiyor. 

BİR ŞEY YAPMALI!

Ne yapalım'

Bu konu için onlarca öneri geliştirilebilir. Ben sizlerle aklımda olan iki öneriyi paylaşmak istiyorum.

1. Örneğin İzmir’den otobüslerle, “ben bir şey yapmaya hazırım” diyenler ‘Saray’ ın önünde çadır kurmalı ve oturma eylemi başlatmalıyız. Oturma eylemimiz süresiz olmalı. Tek pankart olarak da Cumhurbaşkanlığı yemin metnini kullanmalıyız.

2. Ya da, CHP İl Başkanlığımız Gündoğdu’ya çadır kurmalı. 30 ilçe başkanlığını merkez ilçelerden başlayarak görevlendirmeli. Görevli ilçedeki Belediye Meclis üyelerimiz ve yöneticilerimizin alanda olması sağlanmalı. Her gün bir il yöneticimiz de alanda nöbette olmalı. Bu çadır 24 saat orada aktif olarak durmalı. Her gün bir vekilimiz ya da Belediye Başkanımız bu çadır nöbetinde olmalı. CHP İzmir İl Kadın Kollarımız Gezi günlerinde böyle bir çadır kurmuştu. Kadın örgütümüzün fedakarlığı ve katkılarıyla son derece başarılı şekilde yürütmüştü. Bu çadırda da tek pankart olarak Cumhurbaşkanlığı yemin metnini kullanılmalı.

Siyasi partiler ya da siyasetçiler toplumun bir şey yapmasını beklememeli. Bizlerin ülkeyi yönetmeye dair iddiamız varsa bunu içinde bulunduğumuz günlerde korkmadan toplumun önüne geçerek göstermemiz gerekiyor. Liderlik kişinin en zor zamanda yaptıklarıyla tanım bulur. Biz topluma aydınlık yarınlar umudunu aşılamalıyız. Çözümün, başka seçeneklerin olduğunu göstermeliyiz".

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası