Ege Postası
Geri

Uyuşturucu bağımlılarını kurtaracak rehabilitasyon kurumu artık Türkiye'de

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM), 45 ülkede faaliyet gösteren ve kurulduğu günden bu yana 2 milyon üzerinde bağımlıyı tedavi eden, dünyanın en büyük tedavi ve rehabilitasyon kurumuyla anlaşma imzaladı....
Uyuşturucu bağımlılarını kurtaracak rehabilitasyon kurumu artık Türkiye'de
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM), 45 ülkede faaliyet gösteren ve kurulduğu günden bu yana 2 milyon üzerinde bağımlıyı tedavi eden, dünyanın en büyük tedavi ve rehabilitasyon kurumuyla anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşma kapsamında, bundan böyle Naconon, Türkiye'de ortak bir rehabilitasyon merkezi kurarak, uyuşturucu ve alkol bağımlılarını ücretsiz tedavi edecek. Narconon International Avrupa Direktörü Giovanni Citterio yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduklarını belirterek; en kısa süre içerisinde Türkiye’de Narconon eğitim ve rehabilitasyon programlarının uygulanması için UBAM ile birlikte bir merkezinin kurulması için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

    Ankara'da yapılan imza törenine UBAM Başkanı Dila Temizer, Narconon International Avrupa Direktörü Giovanni Citterio ve ekibi ile federasyon üyeleri ve bağımlı aileleri katıldı.

    UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, yaklaşık 10 yıldır Narconon International’ın çalışmalarını takip ettikten sonra, söz konusu kurumun temsilciliğinin imzalanan anlaşmayla alındığını belirtti. Türkiye’ye gelen Narconon heyetiyle birlikte sağlanan yeni imkanları, bütün kamu kurumlarındaki ilgili mercilere ilettiklerini aktaran Temizer, "Geçtiğimiz hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda toplantılar yaparak konunun ispatı için kendileriyle arzu ederlerse pilot uygulamalar yapabileceğimizi belirttik. Devlet büyüklerimizin tamamından randevu talebinde bulunduk. Devletimizin ve insanlarımızın bizi sahiplenmeleri ve çalışmalarımıza katkıda bulunmaları halinde öyle inanıyorum ki önümüzde birkaç yıl içerisinde ülkemizde bir tane bile bağımlı kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

    "BAĞIMLILARI KURTARACAK ALTERNATİF BİRÇOK YÖNTEM MEVCUT"

    Geçen her anın ülke insanları adına kayıp olduğunu kaydeden Tezemir, çalışmalara bir an önce başlayacaklarını da bildirdi. Temizer, bağımlılık tedavisinin bir nefis hastalığı olduğuna değindi. Temizer, hali hazırda bulunan tedavi yöntemleriyle bu bataklığa saplanan yüz insandan ancak yedisinin kurtarıldığını, geri kalanların ise yüksek dozda uyuşturucu kullanarak hayata veda etttiklerini anlattı. Bağımlıların kendilerini mahkum ettikleri karanlık dünyadan çıkaracak gerek tedavi ve gerek rehabilitasyon amaçlı bütün çözümlerin imkanları dahilinde olduğunu ifade eden Temizer, "Narconon programına ek olarak bağımlılıktan kurtulma yüzdesini yüzde 170 e çıkaracak alternatif birçok yöntem mevcut." diye konuştu.

    "HER TÜRLÜ KAYBIN MESULİYETİ BUNDAN BÖYLE DEVLETE AİT"

    Bakanlıklarda, işin sorumluları ile görüştüklerini ifade eden Temizer, Türkiye'de bugünden sonra uyuşturucu bağımlılığı ve alkolizm nedeniyle yaşanacak her aile içi şiddetin, bağımlılık nedeniyle işlenecek her suçun, maddi ve manevi her kaybın sorumluluğunu da devlete ve bürokratlara yükledi. Temizer, "Her türlü mesuliyetin gerek makamların ve makam sahiplerinin olacaktır. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak yüzde 50 ye değil yüzde 100' e hizmet ediyoruz ve bu konuyu her fırsatta ve olması gereken bütün yasal ve hukuki platformlarda mutlaka hatırlatacağız." şeklinde konuştu.

    "NARCONON PROGRAMI BİR SİVİL TOPLUM FAALİYETİDİR"

    Narconon International Avrupa Direktörü Giovanni Citterio ise Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduğunu ve tamamen kamu yararına hizmet eden Narconon programının aslında bir sivil toplum faaliyeti olduğunu belirtti. En kısa süre içerisinde Türkiye’de Narconon eğitim ve rehabilitasyon programlarının uygulanması için UBAM ile birlikte bir merkezinin kurulması için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

    "47 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR"

    Bağımlılık alanında büyük başarılara imza atan ve aynı zamanda bir sivil tolum kuruluşu olan Amerika merkezli Narconon International’ın içinde İran ve Mısır’ın da olduğu 45 ülkede 250 den fazla tedavi ve rehabilitasyon kurumu bulunuyor. Bağımlılığın tedavisi ve rehabilitasyonu konusunda yüzde 70 den fazla başarısı olan kurum 47 yıldır bu alanda faaliyet gösteriyor. Oldukça farklı bir programa sahip kurum bağımlıları ilaç kullanmadan geliştirdiği çok özel eğitim ve doğal beslenme yöntemleriyle hiç bir ücret talep etmeden hayata yeniden kazandırıyor.

    Kuruluşundan bugüne kadar 2 milyondan fazla bağımlıyı rehabilite eden kurumun eğitim programları da mevcut. Her yıl Narconon merkezleri aracılığıyla yaklaşık yüz milyon insana önleme ve eğitim hizmeti ulaştırarak gerekli bilinçlendirme faaliyetlerini yürütüyor.

    "BAĞIMLIYA PSİKOLOJİK CESARET AŞILANIYOR"

    Narconon International çalışanlarını rehabilitasyon programına katılarak kurtulan ve bu konuda ki her türlü tecrübeye sahip insanlardan seçiyor. Bu kişiler bağımlıya psikolojik cesaret aşılıyor ve önce hastanın maddelerin etkisinden kurtulabileceğine inandırıyor. Sonra 6 aylık rehabilitasyon programı başlatıyor. Bu süreç içerisinde programa özel detoks programını uygulayarak vücudu zararlı maddelerin etkisinden arındırıyor. Sonrasında 3 yıl boyunca eski bağımlının bütün yaptıklarını takip ediyor. Programı başarıyla sonuçlandıran eski bağımlıya program diploması veriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası