Ege Postası
Geri

Vahap'tan uluslararası gurur

İstanbul’da düzenlenen 40. Dünya Satranç Olimpiyat’ında 2400 ELO puanına ulaşan 14 yaşındaki Vahap Şanal, Türkiye’de IM (International Master) normu alan en genç satrançcı oldu.
Vahap'tan uluslararası gurur
Haberler / Güncel
11 Aralık 2012 Salı 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Vahap Şanal’ın IM unvanı resmileşti.
İlk IM normunu 2012 Mayıs ayında Dünya’nın Genç Yıldızları Satranç Turnuvası’nda alan 14 yaşındaki MEV Koleji öğrencisi milli sporcu Vahap Şanal, İstanbul’da gerçekleşen 40. Dünya Satranç Olimpiyat’ında aldığı iki IM normuyla gerekli üç normu tamamladı. 
IM unvanı için üç normun yanı sıra gerekli olan 2400 ELO puanına 6-16 Kasım 2012 tarihleri tarihinde Slovenya’da gerçekleşen Dünya Yaş Grupları Şampiyonası’nda ulaşan Şanal, IM unvanı almaya hak kazandı. 
Aralık ayında Uluslararası Satranç Federasyonu’nun (FIDE) resmi sitesinde Türkiye’nin uluslararası usta unvanını alan en genç satrançcısı olarak ilan edilmesiyle Şanal’ın IM normu resmileşti. 

IM olmak için 3 norm ve 2400 ELO puanını almak gerekiyor 

International Master unvanı, Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından veriliyor. Sporcunun şimdiye kadar katıldığı tüm turnuvalarda elde ettiği başarı göz önüne alınarak verilen bu unvanı elde etmek için üç IM normu almak ve 2400 ELO puanı aşmak gerekiyor. IM (International Master) unvanının bir sonraki aşaması olan GM (Grand Master) unvanı için üç normu almak 2500 ELO puana ulaşmak gerekiyor.
Vahap Şanal, 2011 yılında Türkiye Satranç A Milli Takımına seçilen en genç sporcu olmuştu. Bugünlerde Türkiye’nin en genç uluslararası ustası unvanını alarak satranç başarılarına yenisini ekleyen Vahap’ı tebrik eden MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Koordinatör Müdürü Levent Özaytaç, “Öğrencimizin başarısı bizleri gururlandırıyor. Satrançtaki başarısını derslerinde de sürdüren Vahap Şanal, arkadaşlarına da örnek oluyor.” dedi. 
Vahap, son olarak 21-29 Aralık 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleşecek Dünya Şehirler Takım Satranç Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek dört sporcudan biri olacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası