Ege Postası
Geri

Vali Ali Kolat: İş sağlığında herkes kendinin patronudur

Vali Ali Kolat, iş sağlığı ve güvenliğinin çağdaş ve modern ülke olmanın göstergesi olduğunu söyledi. İşveren ve işçinin işyerlerinde kendi üstüne düşen güvenlik önlemlerini alması gerektiğini belirten Vali Kolat, çalışanların...
Vali Ali Kolat: İş sağlığında herkes kendinin patronudur
Haberler / Genel
3 Haziran 2013 Pazartesi 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Ali Kolat, iş sağlığı ve güvenliğinin çağdaş ve modern ülke olmanın göstergesi olduğunu söyledi. İşveren ve işçinin işyerlerinde kendi üstüne düşen güvenlik önlemlerini alması gerektiğini belirten Vali Kolat, çalışanların sağlığına zarar verecek risk hususlarının önceden belirlenmesi gerektiğini bildirdi. Kolat “İş sağlığında herkes kendinin patronudur.” dedi.

Türkiye genelinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 81 ilde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu Tanıtım Semineri Kırıkkale İl Kültür Merkezi’nde düzenlendi. İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi veren Kolat, “Çalışanların sağlığına zarar verebilecek risk oluşturan hususların önceden belirlenerek, gereken önlemlerin alınması, rahat ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması önemlidir. Bu işi çok önemsiyorum. İş sağlığı ve güvenliği çağdaş ve modern ülkelerin göstergesidir. Önemsenmesi gereken bir konudur. Çalışanların ve işverenlerin bu hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır. Ölüm riski bulunan bazı çalışma alanlarında daha dikkatli olunmalıdır.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ise hızla gelişen ülkelerde iş kazalarının artabileceğini söyledi. Bu konuda hükümetin yeni yasa ile bunun önüne geçtiğini belirten Gök, yasaya herkesin uyması gerektiğini belirterek, “Çok hızlı gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Çok büyük fabrikalar kuruluyor, çok büyük fabrikalar açılıyor, çok büyük iş makineleri ile ocaklarda çalışılıyor. Dolayısıyla oluşabilecek kazaların sonuçları da ağır oluyor. İşte bunların önlenmesi için mevzuatlardaki değişikliklerin yapılması gerekiyordu. 6331 sayılı kanunla bu sağlanmış oldu. Bu yasayı çıkaranlara teşekkür ediyoruz ve yasanın çiğnenmemesi gerektiğini umuyoruz. Bu konuda da emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılanlara hayırlı ve kazasız işler diliyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası