Ege Postası
Geri

Vali Coş: Çocuk işçiliğinin tehlikesini Gezi Parkı eylemlerinde gördük

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çocuk işçiliğinin tehlikesinin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarının protesto edilmesi sırasında eylemcilerin, kağıt toplayıcısı 12 yaşındaki Ferdi Şenol'u köprüden iterek yaralanmasında gördüklerini...
Vali Coş: Çocuk işçiliğinin tehlikesini Gezi Parkı eylemlerinde gördük
Haberler / Güncel
12 Haziran 2013 Çarşamba 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çocuk işçiliğinin tehlikesinin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarının protesto edilmesi sırasında eylemcilerin, kağıt toplayıcısı 12 yaşındaki Ferdi Şenol'u köprüden iterek yaralanmasında gördüklerini söyledi.

    12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde eğitim gören bir grup öğrenci Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Vali Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal, 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Kinik ve öğrenciler katıldı.

    Ziyarette 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Kinik, merkezde yürüttükleri çalışmalarla ilgili Vali Coş’a bilgi verdi. Vali Coş ise sokakta çalışan, çalıştırılan çocuklara yönelik devletin çeşitli düzenleme yaptığını, onların eğitimlerinden geri kalmaması, ruhsal ve bedensel gelişimlerinin engellenmemesine dikkat çekmek için bu günün kutlandığını söyledi.

    Gençliğin sağlıklı gelişmesi ve korunması amacıyla anayasayla devlete verilen görevler çerçevesinde özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca ve diğer kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Vali Coş, "Tabi ki bunun için kamuoyunun da dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Çocuk işçilerin kullanıldığı ticari, zirai ya da tarımsal olarak, emeklerinden yararlanıldığı sektörleri kamuoyunun gözaltında tutması ve buralardan mecbur kalınmadıkça alışveriş yapmamaları, yani dolaylı olarak çocuk işçiliğine destek vermemeleri gerekiyor. Bu anlamda ilgili birimler gerekli denetimleri yapıyor ama denetimler tek başına yeterli değil. Bu konuda vatandaşlarımız da tavır geliştirebilir." dedi.

    Vali Hüseyin Avni Coş, çocuk işçiliğinin tehlikesinin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarının 4 gün önce protesto edilmesi sırasında eylemcilerin, kağıt toplayıcısı 12 yaşındaki Ferdi Şenol'u köprüden iterek yaralanmasında gördüklerini söyledi.

    Beşinci sınıf öğrencisi Ferdi Şenol'un, Kasım Gülek Köprüsü’nden protestocular tarafından aşağı itildiğini ve yaralandığını hatırlatan Vali Coş, "Kayıtlarımıza baktığımızda bu çocukla ilgili daha önce bir rapor düzenlendiğini görüyoruz. Ferdi Şenol ve kendisinden 2 yaş büyük abisinin sokakta çalıştığı görülerek ailesine gerekli uyarılar, hatırlatmalar, ikazlar yapılmış ancak anlıyoruz ki bu uyarılara aldırış edilmemiş ve çalışmaktan kurtarılamamış. Taburcu edildikten sonra onunla ilgilenip, bu konuda daha kalıcı çözüm üretmeye gayret edeceğiz." dedi.

    Devlet olarak çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda sürekli çalışma yaptıklarını belirten Vali Coş, Adana'da 'sokak çocuğu' diye tabir edilen hiç kimsenin kalmadığını sözlerine ekledi.

    Ziyaret sonunda 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler yapmış oldukları tabloyu, Vali Coş’a hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası