Ege Postası
Geri

Vali Kalkan: Hakkari'ye sürgüne değil hizmet etmeye geldim

Hakkari'ye yeni atanan Vali Necmettin Kalkan, Hakkari'nin artık sürgün yeri olarak anılmaması gerektiğini söyledi. Vali Kalkan, " Ben babası seyyar satıcı olan fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Sokakta çalışıp, mücadele ederek...
Vali Kalkan: Hakkari'ye sürgüne değil hizmet etmeye geldim
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakkari'ye yeni atanan Vali Necmettin Kalkan, Hakkari'nin artık sürgün yeri olarak anılmaması gerektiğini söyledi. Vali Kalkan, " Ben babası seyyar satıcı olan fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Sokakta çalışıp, mücadele ederek vali oldum. Hakkari'ye de sürgüne değil, hizmet etmeye geldim." dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Hakkari Temsilcisi Behçet Dalmaz ve beraberindeki bazı ulusal ve yerel gazeteciler, bir hafta önce göreve başlayan Vali Necmettin Kalkan'ı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalkan," Ben seyyar satıcılık yapan Malatyalı fakir bir ailenin çocuğuyum. O dönemde yaşadığımız evin camı - çerçevesi bile yoktu. 11 yıl terzilik yaparak aileme katkıda bulundum. Sokakta çalışıp mücadele ederek vali oldum. O yüzden sokaktaki vatandaşı ziyaret etmem kadar doğal bir şey yoktur. Bunu siyaset amaçlı yapmıyorum. 25 yıllık bir idareci olarak buraya hizmet yapmak için geldim." dedi.

Hakkari'ye atandığında, 'Sayın Valim sürgüne mi gidiyorsunuz'' sözleriyle karşılaştığını anlatan Vali Kalkan, "Ben onlara 'hayır' dedim. Hakkari halkına hizmet etmek için gidiyorum. Burası artık bir sürgün yeri olarak anılmamalı. Hakkari ilimizi hep birlikte el ele vererek kalkındırmalıyız. iki ülkeye komşu olan ilin ekonomik anlamda gelişmesi için sınır kapılarının açılması için çalışmalarımız devam diyor. Yüksekova'daki Havaalanı biran önce tamamlanması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Burada her şeyi valiye yüklemek doğru değil. Eğer bir ilde güzel hizmetler yapılmak isteniyorsa, o ilin bütün kurum amirleri ve vatandaşları da elini taşın altına koymalıdır." diye konuştu.


ÇGD Hakkari Temsilcisi Behçet Dalmaz, bölgede 30 yıldır süren çatışmalardan dolayı, vatandaşların köylerinden göç ettiğini kaydederek," Bizler gazeteciler olarak Hakkari'nin gelişmesi ve kalkınması için yapılan her türlü hizmetin arkasında olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası