Ege Postası
Geri

Vali Lekesiz: Patlamanın asli faili M.G. Suriye sınırında yakalandı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı’da meydana gelen patlamanın asli faillerinden M.G.’nin Samandağ üzerinden Suriye'ye geçmek isterken saklandığı arazide yakalandığını açıkladı. Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü...
Vali Lekesiz: Patlamanın asli faili M.G. Suriye sınırında yakalandı
Haberler / Güncel
17 Mayıs 2013 Cuma 12:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı’da meydana gelen patlamanın asli faillerinden M.G.’nin Samandağ üzerinden Suriye'ye geçmek isterken saklandığı arazide yakalandığını açıkladı.

Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Başoğlu ile birlikte Hatay Valiliği önünde düzenlediği basın toplantısında, Reyhanlı’da meydana gelen 2 ayrı patlamada 51 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Olayın faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü bildiren Lekesiz, "Şüphelilerden 8 tanesi adli makamlara sevk edilmiş, 4 tanesi tutuklanmıştır. Tutuklananlardan adli makamlara sevk edilen M.K., İ.D. A.M. ve İ.Ş. tutuklanarak cezaevine konulmuş. Hatay ili nüfusuna kayıtlı olan M.G., E.Ö., A.E. ve E.A. ise bugün adli makamlara çıkarılacaktır." dedi.

Son derece kararlı ve yoğun çalışmalarla dün gece saat 23.40'ta olayın asıl faillerinden olduğu değerlendirilen M.G.'nin yakalandığını açıklayan Vali Lekesiz, şu bilgileri verdi: "Eyleme karışan şahıslardan M.G., D.Ö. ve Y.B.'nin asli fail olduğu değerlendiriliyor. Suriye’ye geçmek üzere Samandağ’a gittikleri denizden ve karadan alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları arazide saklandıkları anlaşıldı. Ele geçirilen ve eldeki bilgiler ışığında M.G. il nüfusuna kayıtlı olan D.Ö. ve Y. B.’nin Suriye’ye geçemedikleri değerlendirmektedir. D. Ö. ve Y.B. güvenlik tarafından yoğun bir şekilde aranmaktadır."

Patlamanın zanlılarını bilmeden dahi olsa saklamanın, korumanın ve yataklık yapmanın suç oluşturacağının unutulmamasını isteyen Lekesiz, "Sevgi ve barışın hoşgörü merkezi olan Hatay’da yaşayan vatandaşların yerleşim yeri ve kırsalda karşılaştıkları şüpheliler güvenlik güçlerine haber vermeleri önemlidir." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası