Ege Postası
Geri

Vali Toprak; Teos, Efes gibi olacak!

İZMİR Valisi Mustafa Toprak, İzmir Valiliğince desteklenen Seferihisar Teos Antik Kenti gezi yolu yapım çalışmaları ile kamulaştırılacak alanları yerinde inceledi. Vali Toprak yerinde inceledi
Vali Toprak; Teos, Efes gibi olacak!
Haberler / İzmir
10 Aralık 2015 Perşembe 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Mustafa Toprak’ın Seferihisar Teos Antik Kentindeki incelemelerine; Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik,  Vali Yardımcısı – İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) Başkanı Cemil Özgür Öneği, Müze Müdür Vekili Nermin Arıtar, Teos Antik Kenti kazı çalışmaları BaşkanıAnkara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kadıoğlu, İlçe yöneticileri ve diğer ilgililer eşlik etti.
 


2010 yılında yeniden başlayan Ionia bölgesinin 12 kentinden biri olan Teos Antik Kentindeki kazı çalışmaları Ankara Üniversitesi, Dil ve tarih- Coğrafya Fakültesi, Klasik Arkeoloji Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi M. Kadıoğlu Başkanlığında yürütülüyor.
 


TEOS Antik Kentini ziyaret eden Vali Toprak, Kazı Başkanından kazı alanı,  yapılan çalışmalar ve restorasyon ile ilgili bilgiler aldı. Kazı ekibi ile bir süre sohbet de eden Vali Toprak, Teos Antik Kent İskelesi, tapınak kalıntıları, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) tarafından yeni yapılan kazı evi ile Kültür Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan çevre düzenlemesi ile daha sonra müzeye dönüştürülecek olan kazı deposu ve ziyaretçi giriş turnikeleri ile ulaşım yolları yapımı hakkında da bilgi aldı.
 


Vali Toprak, İzmir'e yeni destinasyon ve turizm kültür alanları ile merkezler oluşturmaya çalıştıklarını ve Teos Antik Kentini İzmir’in önemli turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Valiliği YİKOB’un el ele vererek, Antik Kent'te bulunan Agora, Tapınak, Tiyatro, Liman, Surlar vb. tarihi yapıların ortaya çıkarılıp ayağa kaldırılması ve çevre düzenlemelerini yapmaya çalıştıklarını, TEOS Antik Kenti'ni Efes ve Bergama gibi önemli turizm merkezi haline getirmek istediklerini ve Teos Antik Kenti Kazı Başkanlığı ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.



Vali Toprak, Teos Antik Kentini ziyarete gelenlerin rahatça gelebilmesi için kesme taş ve ahşap çerçeveli yürüme yolları yaptıklarını, bugüne kadar yaklaşık 1200 metre yürüme yolu yaptıklarını, ayrıca antik kentin içerisinde kalan bazı alanları kamulaştırma çalışmalarının da yürüttüklerini, çalışmanın bitmesi ile yeni yürüme yolları yapılacağını ve ilave kazı alanları oluşturulacağı müjdesinde verdi. Vali Toprak Valilik YİKOB’a ve Kazı Başkanlığına da özverili çalışma ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Teos Kentinde var olan işgallerin kaldırılması ile yapılan işlerin teknik kontrol çalışmalarının iyi takip edilmesi talimatını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası