Ege Postası
Geri

'Ekmek kavgası'nda son perde: Grev belediye önüne taşındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ücret zammı anlaşmazlığı nedeniyle greve çıkan ve 41 gündür iş bırakan Kent Ekmek işçileri belediye önünde süresiz olarak oturma eylemine başladı. Yaşanan çıkmazın bir an önce son bulmasını isteyen 65 işçi, yaşanan kriz nedeniyle İzmir halkı ve çölyak hastalarının da mağdur olduğunu hatırlatarak belediyeye bir kez daha anlaşma çağrısında bulundu. 'Ekmek kavgası'nda son perde:
'Ekmek kavgası'nda son perde: Grev belediye önüne taşındı!
Haberler / İzmir
9 Aralık 2015 Çarşamba 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden Grand Plaza’da başlayan grev çıkmazı 41 gündür sürüyor. Kent Ekmek Fabrikası’nda çalışan toplam 65 işçi belediyenin yüzde 8’lik zam ısrarı üzerine üretime ara verirken, bugün bir kez daha eylem düzenledi.
 

 
“İŞÇİNİZE, EMEKÇİNİZE SAHİP ÇIKIN”
İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek oturma eylemine başlayan Kent Ekmek işçileri taleplerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yaptı. 65 işçinin örgütlü bulunduğu Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bircan, “Anlaşma ve uzlaşmadan yana olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Ancak bize yönelik en küçük bir adım bile atılmadı. İzmir’de dar gelirli vatandaşlar, çölyak hastaları, ekmek satan büfeciler ve işçi 41 gündür mağdur. Bir an önce anlaşmak istiyoruz ve taleplerimizden de feragat etmeye razı olduk. Yaptığımız son görüşmelerde ücretlerde iyileştirme yapılamayacağını dile getiren şirket yetkilileri sosyal haklarda birtakım iyileştirmelere gitti. Bizim afaki taleplerimiz yok. Bize diğer sendikanın imzaladığı sözleşmeyi dayıyorsunuz. Ve anlaşma arayan iki sendikayı yok sayıyorsunuz. Gelin bir adım atın anlaşalım. Duyarlı olun, bu sorunu hep birlikte aşalım. İnsan onuruna yakışır ücretler istiyoruz. Sayın Kocaoğlu taleplerimizi duysun, insanların mağduriyetini gidermek istiyoruz. İşçiye, emekçiye sahip çıkın” şeklinde açıklama yaptı.


 
DİSK’TEN 30 BİN ÜYE İLE GREVE DESTEK
Eyleme destek veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, Grand Plaza bünyesinde üç ayrı sendikanın örgütlü bulunduğunu hatırlatarak, “Toley-İs Sendikası’nın daha görüşmeler devam ederken gidip sözleşme imzalaması bizlerin direnişini, mücadelemizi etkilemedi. Emek ilişkisi ticari ilişkiye dönüşmekte. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha çağrı yapıyoruz, ülke genelinde yaşanan bu emek-sermaye çatışmasına siz de ortak olmayın. Grand Plaza bünyesinde 10 Ocak’ta DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası greve çıktığı takdirde onları yalnız bırakmayacağız. 30 bin üyemiz ile tam destek vereceğiz. Umarız bu kriz karşılıklı uzlaşma ile aşılır ve davul zurna ile kutlama yaparız” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası