Ege Postası
Geri

Vali Toprak arz-ı veda etti

Valiler Kararnamesi ile Malatya'ya atanan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek vedalaştı. Vali Toprak, “3 yıl ne kadar da hızlı bir şekilde geçti" dedi. Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın düzenlediği veda programına da katıldı. Kocaoğlu'na bunları söyledi, helallik istedi
Vali Toprak arz-ı veda etti
Haberler / İzmir
9 Haziran 2016 Perşembe 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de 3 yıl önce göreve başlayan ve son Valiler Kararnamesi ile Malatya'ya atanan İzmir Valisi Mustafa Toprak, veda turları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Sözlerine "Bugün, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne arz-ı veda etmeye geldik" diyerek başlayan Vali Toprak, şunları kaydetti:

“3 yıl ne kadar hızlı bir şekilde geçti. İzmir’in güzelliklerini hep bir arada yaşadık. Yarın itibariyle İzmir’den ayrılıyoruz. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları olmak üzere güzel dostluklar geliştirdik.

Zaman zaman manşetlerde sıkıntılı noktaya getirmeye çalışanlar olduysa da, onlar bizim karşılıklı hiçbir olumsuzluğumuzun, problemimizin olmadığını bilmediler. Kalbi davranış gerçekleştirildiğini göremediler. 3 yıl sonra İzmir’den böyle güzel ve gönül huzuru içerisinde ayrılmanın güzelliğini yaşıyorum. Dostluklar, arkadaşlıklar kurduk; onun da hafif bir hüznü oluyor. Verilen ehliyeti 3 yıl sürede burada kullanmaya; ahlakımızla, onurumuzla, hukukumuzla yapmaya çalıştık. İnşallah yeni gittiğimiz yerlerde de emaneti ehline teslim edeceğiz. İzmir’in misafirperverliği içerisinde bu güzel 3 yılı koordinasyonlu bir biçimde tamamladığımız için size ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Arz-ı veda ediyoruz. Hakkınızı helal edin”

JEOTERMAL ÖRNEĞİ 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Diyarbakır ziyaretİ sırasında yaşadıkları diyalogu hatırlatarak, “Oraya gittiğimizde Sayın Vali Toprak’a 'Seni almaya geldik' dedik ve aradan 3 yıl geçti. Sayın Valimizle 3 yıl içerisinde verimli çalışmalar geçirdik. Özellikle jeotermal konusunda İzmir’in ilk elektrikli jeotermal üretim çalışmalarının altına birlikte imza attık. Kür merkezinin yapılması konusunda da birlikte karar verdik” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, ziyaret anısına Vali Mustafa Toprak'a üzerinde kentin simgesi Saat Kulesi'nin gümüş maketi bulunan bir plaket sundu. 

EMNİYET'İN PROGRAMINA KATILDI

Veda programına İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Teftiş Kurulu Başkan Vekili Engin Ulusoy, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve diğer emniyet mensupları katıldı. Bir konuşma yapan Vali Toprak, "Sizlere çok teşekkür ediyorum, bu güzel günler vesilesiyle başta ülkemiz ve İzmir olmak üzere, tüm dünyada bu rahmet ayının güzelliklere vesile olmasını, geleceğin çok daha parlak olmasını, hiçbir sıkıntının, üzüntünün, kederin olmamasını ve bu güzel ayın buna vesile olmasını canı gönülden diliyorum.

Ülkemizin birliği, bağımsızlığı ve bekası için bu aziz vatan için kanlarını bu topraklara akıtan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize minnetlerimi sunuyorum, Emniyet Teşkilatının siz değerli mensuplarına ülkemizin huzuru, güvenliği ve asayişi için yapmış olduğunuz özverili ve değerli çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Cuma günü İzmir Valiliği görevinden ayrılacağını belirten Toprak, "Bu vesile ile arz-ı veda dileklerimi ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Onun için hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bu süre içerisinde eğer ki hoş seda bırakabildiysek ne mutlu bize. Normal yaşantı içerisinde bizim için heyecanımız işimizdir ve işimiz, toplumun huzurlu birlikteliği, kardeşliği, bütünlüğü içindir. Ülkemizin, milletimizin, memleketimizin bekası içindir. Tüm bu güzellikleri yaparken, işimizin heyecanıyla kalplerinizi kırmış olabilirim. Onun için bu manada ben hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Benden yana bir hak varsa helal olsun" diye konuştu. 

Vali Toprak, daha sonra programa katılanlarla tek tek vedalaştı. 

VALİ TOPRAK, İESOB İFTARINDA VEDA ETTİ

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin (İESOB) gelenekselleşen iftarı Buca Kaynaklar'da bulunan İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli'nde yapıldı.

İftara İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin,İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, BATIDER Başkanı Akın Kazançoğlu, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, Buca eski Başkanı Cemil Şeboy, İzmir Ticaret İl Müdürü Cevat Akgönüllü, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, EGEKOOP Başkanı Hüseyin Aslan, Konak, Karşıyaka ve Selçuk kaymakamları, müdürler, yerel yöneticiler, şehit ve gazi dernekleri, üniversite rektörleri ve öğretim üyeleri, ticaret odası yetkilileri, meclis üyeleri, banka, sanayi siteleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile İESOB'ye bağlı merkez odaların başkan ve yöneticileri katıldı.

İZMİRLİLER GÖNÜL AÇTI

İzmir'den Malatya Valiliği'ne atanan Mustafa Toprak da iftar yemeğinde veda konuşması yaptı. Konuşmasında İzmirlilerin kendilerine gönlünü açtığını vurgulayan Toprak, karşılıklı ve hep beraber millet için çalıştıklarını ifade etti. Toprak, İstanbul ve Mardin'deki terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, "Esnaf birliğimizin bu iftar yemeğinde sivil toplum örgütleri ve ilimizin tüm dinamikleri aramızda bulunmaktadır. Öncelikle İstanbul ve Mardin'deki terör saldırılarında hayatını kaybeden şehit polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Bu terör örgütlerin karşısında hepimizin birliği, beraberliği, kardeşliği kaçınılmaz bir zorunluluktur. Hiç kimse birliğimizi beraberliğimizi bozamayacaktır" dedi. Üç yıldan beri İzmir'de yaptığı görevin tamamladığını söyleyen Vali Mustafa Toprak, "Üç yıl süreyle İzmir'de bu emaneti ahlakımızla, vicdanımızla ve hukuki ve kanuni sınırlar içerisinde devletimizin vatandaşlarımıza köprü olması şekilde yapmaya çalıştık. Bu görevi yaparken gece gündüz demeden 24 saat ailemizden fedakarlık ederek yapmaya çalıştık. Bilerek bir hata etmeyiz ama bilmeyerek bir kusurumuz, kabahatimiz olabilir, incittiklerimiz olabilir, üzdüklerimiz olabilir. Hakikatten üzdüklerimiz olduysa haklarını helal etmelerini istiyorum. Bizden yana her zaman helal olsun. İzmirli kardeşlerimiz kadirşinaslıklarıyla bizleri kucakladılar. Ben tüm İzmir halkına, tüm İzmir dinamiklerine şükranlarımı sunuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum arzu veda ediyorum, hakkınızı helal etmenizi istiyorum, hoşça kalın İzmir" diyerek İzmirlilere veda etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası