Ege Postası
Geri

Vali Yılmaz: Muhabbet ile Muhammed'i birbirinden ayırmayan kültürün çocuklarıyız

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, "Biz muhabbet ile Muhammed’i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed’i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin çocuklarıyız." dedi. Düzce Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle...
Vali Yılmaz: Muhabbet ile Muhammed'i birbirinden ayırmayan kültürün çocuklarıyız
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Düzce Valisi Adnan Yılmaz, "Biz muhabbet ile Muhammed’i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed’i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin çocuklarıyız." dedi.

Düzce Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle müftülük konferans salonunda 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu bir konferans düzenlendi. Kur’an-ı Kerim ve mealinin okunması ile başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Selami Emen, Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) kutlu doğumunun yıl dönümünün, insan onurunun zedelendiği, insanlığın kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde, yeniden bir başlangıç için fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

        Ardından konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz ise "Biz muhabbet ile Muhammed’i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed’i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin çocuklarıyız. 1989 yılından bu yana kutlanan ve bu seneki ana teması, 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' olan kutlu doğum haftamızın hayırlı olmasını temenni ederken, Hz. Peygamberin getirdiği 'evrensel mesajı' anlamamıza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 'Sizin davranışlarınıza bakıp da Müslüman olmaya özenen insanlar yoksa imanızı gözden geçiriniz' diyerek İslam dininin anlamını, müthiş ifadeyle ortaya koyan Peygamberimizin (sav) 'Ya hayırlı bir şey söyleyin ya da susun' diyerek kusurları örtmeyi, güzellikleri övmeyi öngören üstün ahlak anlayışı, güzel ve onurlu bir hayat için hepimize en güzel örnektir." ifadelerini kullandı.

        Vali Yılmaz, "Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, insan onuruna uyan, yaşama sanatını bizlere hep Peygamberimiz (sav) gösterdi. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslam’ı anlatan sevgili Peygamberimiz (sav) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir. Peygamberce bir düşünüşün, Muhammed-i bir misyonun, vizyonun ve aksiyonun tüm gönüllere dolması dilekleriyle sözlerimi bitirirken, yüce İslam dininin sevgili Peygamberi, Müslümanların rehberi ve tüm insanlığın büyük bir hayranlıkla tanıdığı insanlığın güneşi Hz. Muhammed’in (sav), yeryüzüne teşrifini kutladığımız Kutlu Doğum Haftasının hepimize güzellikler getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Vali Adnan Yılmaz, daha sonra il müftülüğünce belirlenen başarılı personellere başarı belgeleri ile birlikte gül verdi.

        Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, Hz. Peygamber'in (sav) insan onuruna verdiği önemi örneklerle anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası