Ege Postası
Geri

Vali'den İzmirlilere 'kamp merkezi' mesajı

İzmir'e mülteciler için Dikili ve Çeşme gibi turistik ilçelerde kamp merkezi yapılacağı iddiaları gündemden düşmezken, İzmir Valisi Mustafa Toprak, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajla 'kamp' iddialarına itibar edilmemesi yönünde çağrıda bulundu. O iddia gündemden düşmüyor
Vali'den İzmirlilere 'kamp merkezi' mesajı
Haberler / İzmir
30 Mart 2016 Çarşamba 16:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün mültecilere yönelik Geri Dönüşüm Merkezi yapmak için İzmir'de yer arama çalışması yapması, Dikili'ye mülteci kampı yapılacağı iddialarını yeniden gündeme getirdi.

"DİKİLİ'DE SIĞINMACI İSYANI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir’de, Dikili ve Çeşme gibi turistik ilçelere mülteci kampı yapılacağı haberleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak,  'kamp' iddialarını yalanladı.

FERİBOTTA İŞLEM YAPILACAK
Vali Toprak şu ifadeleri kullandı;
" Daha öncede açık ve net olarak açıkladık.Dikili, Çeşme veya bir başka ilçeye "kamp merkezi"yapılması kararı veya düşüncesi bulunmamaktadır. Bu konuda İzmir Valiliğimizin açıklaması dışında hiçbir habere itibar edilmemesi gerekir. Kamp merkezi yapılacağı haberleri asılsızdır.Anlaşılabilir-algılanabilir açıklamamıza rağmen Dikili-Çeşme vb ilçelere kamp yapılacağı uydurması üstünden açıklamalar iyi niyetli değildir. Yunanistan'dan gelebilecek yabancı mülteciler mümkün ise feribot içinde işlem yapılarak direkt İzmir'deki geri gönderme merkezine alınacak. İzmir'deki geri kabul ve barınma merkezi 750 kişi kapasite ile geri gönderme merkezine dönüştürülmüştür.Buradan ülkelerine iade edilmektedir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası