Ege Postası
Geri

Vali ve Milli Eğitim Müdürü'ne suç duyurusu

TÜRK Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı İrfan Toksoy, göreve iade kararını uygulamadığı iddiasıyla İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı hakkında “Görevi kötüye kullanmak" suçundan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Vali ve Milli Eğitim Müdürü'ne görevi kötüye kullanmadan
Vali ve Milli Eğitim Müdürü'ne suç duyurusu
Haberler / İzmir
11 Ağustos 2015 Salı 16:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bayraklı Adliye Sarayı'na sendika temsilcileri ile gelen İrfan Toksoy, şikayet dilekçesini savcılığa vemeden önce basın açıklaması yaptı. Toksoy, görevden usulsüz bir şekilde alınıp başka yerlerde görevlendirilen bir çok kurum müdür ve yardımcılarının dava açıp kazandığını, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun itirazlar sonucu bu kişilerin atanmasına ilişkin kararı 18 Şubat 2015'te İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne uygulaması için gönderdiğini, ancak bugüne kadar bu kararın işleme konulmadığını belirtti. 

İrfan Toksoy, “Hukuka aykırılığı yargı kararıyla da sabit olan görevden alma işlemlerinin iptali ile mağdur edilen tüm eğitim kurumu müdür ve yardımcılarının hakları iade edilerek göreve başlatılmaları ve yargı kararları ivedilkle uygulanması gerekiyor. Şüpheliler tarafından Anayasa ve mevzuat hükümlerine aykırı hareket edilerek şahsımla ilgili göreve iade edilmem için herhangi bir işlem yapılmadı. Yargı kararlarının davalı idareye tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içersinde uygulama zorunluluğu vardır. Yargı kararları şüpheliler tarafından kasten gereğince uygulanmamaktadır. Yargı kararlarının uygulanmaması Türk Ceza Kanunu'na göre suç oluşturmaktadır. Şüphelilerin ilgili yasa gereği haklarında soruşturmanın yapılıp, haklarında kamu davasını açılmasını istiyorum" dedi. 
Basın açıklamasının ardından İrfan Toksoy, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip şikayet dilekçesini verdi. Dilekçe kabul edildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası