Ege Postası
Geri

Valilik onay verdi, son söz halkta: İAOSB'ye AVM geliyor

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan yeni AVM projesine İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ön onay geldi. Çiğli'de hayata geçirilecek yatırım için 1 Eylül tarihinde ÇED toplantısı düzenlenecek. Valilik onay verdi, son söz halkta
Valilik onay verdi, son söz halkta: İAOSB'ye AVM geliyor
Haberler / İzmir
12 Ağustos 2016 Cuma 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova'da Agora AVM projesini hayata geçiren Odak İnşaat firması, İzmir'de ikinci alışveriş merkezi projesi için ÇED başvurusunda bulundu. Çiğli A.O.S.B. bünyesinde inşa edilecek yeni tesis için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuran şirket, 1 Eylül tarihinde de halkın katılım toplantısı düzenleyecek.

Çevreyolu üzeri Çiğli A.O.S.B.'de toplam 131 milyon 830 bin lira bedelle hayata geçirilmesi planlanan proje için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılan müracaat ön onayı alırken, beklenen ÇED duyurusu da geldi.

Buna göre, yatırımcı kuruluşun toplam 141 bin metrekare alanda inşa edeceği "İAOSB Alışveriş Merkezi" adlı projesi 1 Eylül 2016 tarihinde düzenlenecek ÇED toplantısında halkın kantarına çıkacak.

Yaklaşık bin 700 araçlık da otopark yapılması planlanan proje kapsamında toplam 3 katlık dev alışveriş merkezi inşa edilecek. Aylık 600 bin ziyaretçiye hizmet vermesi planlanan tesisin bünyesinde 2 bine yakın personel istihdam edilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor. 76 bin metrekarelik kısmı AVM kullanımına ayrılan projede 180 mağaza, 28 restoran 8 adet sinema salonu, tekno market ve süper markete yer verildi. Projenin 3 yılda tamamlanarak hizmete açılması beklenirken, tesisin tasarımında yurt dışındaki mimari örneklerden esinlenen firmanın Balçova'da yer alan ilk yatırımı Agora AVM'nin ismini bu projeye de vereceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası