Ege Postası
Geri

İzmir'de 3 işadamı tutuklandı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan işadamları Mustafa Özkara, Ezel Seçilmiş ve Resul Seçilmiş tutuklandı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Abdullah Kavuk'un oğlu da gözaltına alındı. Örgütün Ege'deki en önemli isimlerinden...
İzmir'de 3 işadamı tutuklandı
Haberler / İzmir
12 Ağustos 2016 Cuma 08:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen 29 Temmuz'da düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda Ege ve Batı Akdeniz Sanayi ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara ile Batınak Transit Taşımacılık Petrol ve Tur. Tic. Ltd. Şti.'nin (BALPET) sahipleri Ezel Seçilmiş ve Resul Seçilmiş gözaltına alındı. Kırgızistan'a kaçmaya çalışırken, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yakalanan ESİDEF Başkanı Özkara'nın, Fetullah Gülen'in ilk mütevelli heyeti içerisinde yer alan Osman Gürbüz Özkara'nın oğlu olduğu ve FETÖ'nün Ege Bölgesi'ndeki en önemli isimlerinden biri olduğu belirlendi. FETÖ'ye maddi kaynak sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan diğer işadamları Ezel ve Resul Seçilmiş'in sahibi oldukları 5 akaryakıt istasyonuna da el konulduğu bildirildi.

Aydın adliyesine operasyon Denizli'de FETÖ operasyonu yapan savcı ve hakim eşi için gözaltı kararı
İnfaz koruma memurlarına gözaltı



Mustafa Özkara                                                                          Resul Seçilmiş

Üç işadamı, polisteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

İŞADAMI METEHAN KAVUK DA GÖZALTINDA 

Öte yandan Kavuklar Şirketler Grubu'nun Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 

İzmir’in tanınmış işadamlarından Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk, 6 Ağustos'ta yapılan operasyonla FETÖ üyesi olmak ve örgüte finansal destek sağlamak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Abdullah Kavuk’un 30 yaşındaki oğlu, Grup'un Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

ÖDEMİŞ'TE 19 TUTUKLAMA 

İzmir merkezli 5 kentteki operasyonda gözaltına alınan "FETÖ"nün 2 örgüt yöneticisinin de yer aldığı 26 şüpheliden 19'u sevk edildiği adliyede tutuklandı. 

Ödemiş'te "FETÖ"yle bağlantılı olan kişilere yönelik geçen 27 Temmuz'da yapılan Gölbaşı 1 operasyonunda, gözaltına alınan 19 kişiden 11'i tutuklandı. Bunun devamı olan Gölbaşı 2 operasyonu ise Ödemiş merkez ilçenin yanı sıra Ankara, Şanlıurfa, Kayseri, Bursa ve İstanbul'da da gerçekleştirildi. 45 adrese giden polis, 4 Ağustos'tan itibaren sürdürülen operasyonda 26 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında "FETÖ"nün bürokrasi imamı olduğu belirtilen İlhan Arslan ile Ödemiş İmamı olduğu ifade edilen Ali Aslan da yer aldı. Gözaltına alınanların üzerinde örgüte bağlılığın simgesi olan 1 Dolar da ele geçirildiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgüt yöneticileri olduğu belirtilen İlhan Arslan ve Ali Aslan ile Ömer Faruk Ekici, İlhami Ekici, İsmail Özçukur, Tarık Özçukur, Ali Ürüncü, Abdullah Özten, Sabri İşçi, Nazım Akın, Ejder Karagül, Fatih Ataç, Ali Eren, İsmail Çepni, Ali Akoğlu, Haluk Demirbaş, Ekrem Pehlivan, Bekir Murat ve Aynur Murat tutuklandı. 

Şüphelilerden A.K., M.K., H.Y., T.D. ve S.D. ise hakkında yurt dışına çıkma yasağı konulurken adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi M.U. ve İ.G.'yi ise serbest bıraktı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası