Ege Postası
Geri

İzmir'de kavurucu sıcaklara mola

Meteoroloji uzamanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların 4-5 derece düşeceğini ve sonra tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacağını vurguladı. Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre, cumartesi günü İzmir’de hava sıcaklığı 30 dereceye kadar düşecek. Meteoroloji uzmanından sevindiren haber
İzmir'de kavurucu sıcaklara mola
Haberler / İzmir
11 Ağustos 2016 Perşembe 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Haftalardır kavurucu sıcakların etkisi altında kalan kent meteorolojiden gelen haberle rahat bir nefes alacak. Bunaltıcı Afrika sıcaklarına kısa bir mola verilecek.

Meteoroloji uzamanı Prof. Dr. Şen, yaptığı açıklamada, dünyadaki sıcaklık artışında en önemli etkenin sera gazlarının atmosferdeki miktarının artması olduğunu bildirdi. Bu yıl sıcaklıkların sürekli mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini beklediklerinden, daha sıcak bir yaz geçirdiklerini ifade eden Şen, "Bu yaz beklediğimizden de sıcak geçti. Türkiye'de de yaz aylarını 90 gün sayarsak, 60 günün sıcak olacağını tahmin ediyorduk. Fakat 80 günü bulacak gibi gözüküyor. Yani şu 3 aylık dönemde 10 gün normal değerin altına düştü. İzin yasağı nedeniyle vatandaşlar tatile gidemedim diye üzülmesinler, eylül ayının da sıcak geçmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız izinlerini eylülde kullanabilir. Çok da güzel olur." diye konuştu.

Afrika sıcaklarına karşı vatandaşların da pek fazla yapabileceği birşey olmadığını ifade eden Şen, sağlık sorunu olan kişilerin çok sıcak havalarda dışarı çıkmamasını ve serin alanlarda zaman geçirmesi önerdi.

Şen, bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların 4-5 derece düşeceğini ve sonra tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacağını vurguladı. Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 4-5 derece düşecek, bir hafta sonra tekrar yükselecek sıcaklıklar eylülün sonuna kadar devam edecek."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası