Ege Postası
Geri

Van’a kitap fuarı

Van’da 25-31 Mayıs arasında kitap fuarı organize edilecek. ‘Kitapla Barış’ sloganı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) binasında yapılacak fuara 54 yayınevi ve sivil toplum örgütü katılacak. Zambak Yayınları’nın da yerini alacağı...
Van’a kitap fuarı
Haberler / Kültür - Sanat
24 Mayıs 2013 Cuma 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Van’da 25-31 Mayıs arasında kitap fuarı organize edilecek. ‘Kitapla Barış’ sloganı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) binasında yapılacak fuara 54 yayınevi ve sivil toplum örgütü katılacak. Zambak Yayınları’nın da yerini alacağı fuarda 100'e yakın etkinlikte bulunulacak.


Van Valiliği’nin himaye edeceği organizasyon ile genç ve yetişkinlerde kitap okuma oranının artırması planlanıyor.

Fuara kitapları ile katılacak olan Zambak Yayın Grubu’nun İlkokul Yayın Yönetmeni Murat Olukpınar, yaz tatili öncesinde kaynak tercihiyle ilgili öğrenci ve velilere fuar öncesi önemli tavsiyelerde bulundu. Olukpınar, yaz tatilinde akrabaların ziyaret edilmesi, kitap okunması ve aileyle bol bol vakit geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Bunların çocukların ihtiyacı olduğunu belirten Olukpınar, “Sıcak yaz günlerinde çocuklarımız için en önemli ihtiyaçlardan birisi de onları eğlendirecek, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bir tatil kitabıdır.” dedi.

Çocuklara rastgele kitap almanın yanlış olduğunu aktaran Olukpınar, şunları kaydetti:

“Alacağımız tatil kitabı çocuklarımızın yıl içinde öğrendiklerini değişik, eğlenceli etkinliklerle tekrar ediyor olmalıdır. İçinde; bilmeceler, bulmacalar, yetenek testleri, zeka geliştirici oyunlar, fıkralar, karikatürler, şiir sayfaları, hikaye ve masallar yer almalıdır. Bunlarla birlikte hatta en önemlisi anne ve babaya saygı, çevreyi koruma, temizlik, dürüstlük, çalışkanlık, insan sevgisi gibi güzel davranışlara teşvik edici mesajlar içermelidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; tatilde kitap okuyan, tatil kitaplarıyla ders tekrarı yapan öğrenciler, öğrenmeye daha istekli ve öz güvenleri daha sağlam olarak bir sonraki yıla başlıyorlar. Bu sebeple tatilde çocuklarınızı ihmal etmemeli, yaz planlarını yapmalarında onlara yol gösterici olmalısınız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası