Ege Postası
Geri

Yurt içi ve dışından şairler Yunus’un memleketinde buluşacak

3. Eskişehir Şiir günleri 29 Mayıs’ta başlıyor. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen ‘Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın 3'ncücüsü 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tepebaşı...
Yurt içi ve dışından şairler Yunus’un memleketinde buluşacak
Haberler / Kültür - Sanat
23 Mayıs 2013 Perşembe 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
3. Eskişehir Şiir günleri 29 Mayıs’ta başlıyor. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen ‘Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın 3'ncücüsü 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, şiir buluşması ile yurt içi ve yurt dışından gelen şairlerle, Eskişehirli şiir severleri buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Şair Haydar Ergülen’in koordinatörlüğünde yapılacak şiir buluşmasının bu yılki onur konuğu usta şair Cevat Çapan. Bosna’dan Adisa Basıc, Hırvatistan’dan Branko Cegec, Makedonya’dan Slave Gjorgio Dimoski, Sırbistan’dan Radovir Andrıç, Slovenya’dan Peter Sulej, Almanya’dan Gerhard Falkner gibi şairler katılacağı şiir buluşmasına yurtiçinden ise Asuman Susam, Cenk Gündoğdu, Engin Turgut, Gökçenur Ç, Gülce Başer, Hakan Savlı, Hayati Baki, Hilmi Haşal, Kaan Uzuner, Melek Özlem Sezer, Müesser Yeniay, Namık Kuyumcu, Nazmi Ağıl, Nedime Köşgeroğlu, Nilay Özer, Ömer Erdem, Pelin Batu, Seyyidhan Kömürcü, Semih Yıldız, Sina Akyol, Suna Yenice, Metin Cengiz, Namık Kuyumcu iştirak edecek.

Şiir okumalarının gerçekleştirileceği 3. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nda iki de konser verilecek. Pek çok şairin şiirini besteleyen ve bunları müzikseverlerle buluşturan usta sanatçı Vedat Sakman, 30 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de Porsuk kıyısındaki Eti Park’ta sevenleriyle buluşacak. Sakman şarkılarını söylerken, şairler de şiirlerini seslendirecek. Diğer konser ise 31 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de Espark yanındaki alanda gerçekleştirilecek. Panfülüt’ün usta sanatçısı Aydın Yavaş, piyanist Alexander Mekaev ile birlikte bir konser verecek. Aynı konser sırasında şiir buluşmasına katılan şairler de şiirlerini okuyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, şiir buluşmasına katılan şairler, Frig uygarlığının en önemli kaya anıtlarından biri olan Yazılıkaya anıtının önünde şiir okuyacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası