Ege Postası
Geri

'Can Öyküleri' kitabı çıktı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, öğrencilerine tıp eğitimini kolaylaştırmak için başlattığı ‘Her Hastalık Bir Hikayedir’ yarışması kitap serisinin dördüncü eseri ‘Can Öyküleri’ kitabı çıktı. Sadece psikiyatrik...
'Can Öyküleri' kitabı çıktı
Haberler / Kültür - Sanat
22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, öğrencilerine tıp eğitimini kolaylaştırmak için başlattığı ‘Her Hastalık Bir Hikayedir’ yarışması kitap serisinin dördüncü eseri ‘Can Öyküleri’ kitabı çıktı. Sadece psikiyatrik ve psikolojik hastalıkların hikayelerinin yer aldığı kitapta hikayeye konu olan hastalığın teşhis ve tedavi yöntemleri de anlatılıyor.

İnönü Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, belirli bir hastalık kümesini içeren hikayelerin toplandığı 'Can Öyküleri' kitabının, bu yönüyle serinin diğer eserlerinden ayrıldığını söyledi. Sadece psikolojik ve psikiyatrik hastalık hikayelerinden oluşan kitabın bu alandaki eğitime farklı bir boyut kazandırmasını hedeflediklerini anlatan Yakıncı, “Tıp eğitiminde hastalıkları hikaye şeklinde anlatarak konunun akılda kalıcılığını artırmak, keyif alarak öğrenmeye yardımcı olmak, genç hekimlerin insani değerleri özümsemesini sağlamak ve sonuçta tıp eğitimine yeni bir boyut kazandırmak amacıyla başlatılan ‘Her Hastalık Bir Hikayedir’ yarışmasının dördüncü kitabı Psikiyatrist Yorumuyla Can Öyküleri kitabı çıktı. Can Öyküleri kitabını diğer öykü kitaplarımızdan ayıran en önemli özellik, belli bir hastalık kümesini içermesidir. Sadece psikolojik ve psikiyatrik hikayelerden oluşan bu kitabın, psikiyatri ve psikoloji eğitimine farklı bir boyut kazandırmasını hedefliyoruz. Kitabımızı diğer öykü kitaplarımızdan ayıran bir diğer özellik de her öyküden sonra öykünün çözümlenmesi ve hikayede işlenen hastalık hakkında bilgilendirmenin yapıldığı bir bölümünün olmasıdır. Doç. Dr. Birgül Elbozan Cumurcu tarafından hazırlanan bu bölüm sayesinde öykülerde işlenen hastalıkların tıbbi bir zemine oturtulmasını ve okuyucularımızın daha sağlıklı bir öğrenme gerçekleştirmesini arzuladık.” diye ifade etti.

Kitabın, ilerleyen zamanlarda tıbbın farklı alanlarındaki hastalık hikayelerini bir araya getirecek kitapların çıkmasına da öncülük edeceğine inandığını ifade eden Yakıncı, ”Çünkü bizler, hastalık hikayelerinin en az tıp kitapları kadar öğretici olduğunu düşünüyoruz. ‘Can Öyküleri’ni okuduğunuz zaman her bir öykünün içinde kendinizi bulacak, evrenin atomlardan oluştuğunu söyleyen basit bir fizik teoreminden çok daha öte, karmaşık hayat hikayelerinden oluşmuş bir bütün olduğunu göreceksiniz.” diye konuştu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası