Ege Postası
Geri

DÜZELTME - Acıpayam 1. Kitap Fuarı açıldı

Sayın Abonemiz,Haberimizde Acıpayam Kaymakam Uğur Kalkar'ın ismi, sehven yanlış yazılmıştır. Düzelterek tekrar servis ediyoruz.Denizli'nin Acıpayam ilçesinin ilk kitap fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Acıpayam Kaymakamlığı,...
DÜZELTME - Acıpayam 1. Kitap Fuarı açıldı
Haberler / Kültür - Sanat
21 Mayıs 2013 Salı 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sayın Abonemiz,
Haberimizde Acıpayam Kaymakam Uğur Kalkar'ın ismi, sehven yanlış yazılmıştır. Düzelterek tekrar servis ediyoruz.


Denizli'nin Acıpayam ilçesinin ilk kitap fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Acıpayam Kaymakamlığı, Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından, "Türkiye Okuyor" ve "Okullar Hayat Olsun" projelerine destek amacıyla düzenlenen fuar, 21-26 Mayıs 2013 arasında Acıpayam Kapalı Spor Salonu'nda devam edecek.

Açılışa Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Selçuk, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Darıveren Belediye Başkanı Davut Oymak, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, İlçe Başkanı Hüseyin Dağ, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Kalkar, "Yaklaşık iki ay kadar önce Kaynak Yayın Grubu'ndan yetkililer kitap fuarı yapmayı düşündüklerini bize ilettiklerinde, çok isabetli olacağını söyleyip o günden itibaren çalışmalara başladık. Yeni nesillerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve kitaplarla kaynaşmasını sağlamak için bu fuarı düzenledik. Bilginin en önemli değer olduğu günümüzde ona ulaşmak, elde edip üretmek ve kullanmak çok önemli hale gelmiştir. Bilgiye ulaşacağımız en temel kaynaklar da kitaplardır. Toplumda okuma bilincini geliştirmek temel vazifemizdir." dedi. Kalkar, daha sonra açılış kurdelesini kesti. Ardından stantları gezen Kaymakam Kalkar ve beraberindekilere, Kaynak Kültür Yayın Grubu İzmir Bölge Müdürü Fuat Ataş rehberlik yaparak bilgi verdi. Ataş, daha önce 63 ilçe ve dört il merkezinde kitap fuarı açtıklarını belirterek, "Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları kendi biriktirdikleri harçlıklarla almanın keyfini yaşatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Daha önceden dağıttığımız kumbaralarda biriktirdikleri parayla kitap almanın ve tasarruf etmenin ne olduğunu öğrendiler." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yanısıra yetişkinlere yönelik kitapların da bulunduğu Acıpayam 1. Kitap Fuarı'na ilçedeki bütün öğrencilerin götürüleceğini aktaran yetkililer, yaklaşık 10 bin öğrencinin katılacağını belirtti. Fuarda başta Kaynak Yayınları olmak üzere yaklaşık 15 yayınevinin kitapları yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası