Ege Postası
Geri

Ve Twitter kapatıldı!

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanılan sosyal paylaşım sitesine erişim, mahkeme kararları doğrultusunda dün gece engellendi.
Ve Twitter kapatıldı!
Haberler / Genel
21 Mart 2014 Cuma 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'de artık Twitter'a erişim sağlanamıyor!
Dün, önce Başbakan Erdoğan "Twitter'ın kökünü kazıyacağız" dedi, ardından Başbakanlık'tan Erdoğan'ın sözleriyle ilgili bir açıklama geldi ve gece saatlerinde Twitter'a erişim engellendi.
Sosyal paylaşım sitesine ulaşmak isteyenler, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın erişim sorgulama sayfasında da yer alan, mahkemelerin Twitter'a erişimi engelleme kararlarıyla karşılaştı.Konuyla ilgili resmi açıklama ise, gece yarısından sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan geldi.
Kurum, vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararları verildiğini bildirdi.
Açıklamada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, 5651 sayılı kanun ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre çalışmalarını yürüttüğü anımsatıldı. 

"MAHKEME KARARLARI YOK SAYILDI"
Vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararlarının verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu kararlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na ulaşmış ve başkanlığımız tarafından içeriğin çıkarılması Twitter'dan istenmiştir. Ancak, mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır. Yurtdışı merkezli söz konusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararları yok saymıştır.
Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlüdür."
"İÇERİKLER ÇIKARTILIRSA SON VERİLECEK"
Açıklamada, "yurtdışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği" bildirildi. 

BAŞBAKAN 'KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ' DEDİ
Başbakan Erdoğan dünkü Bursa mitinginde, Twitter'ı kastederek "kökünü kazıyacağız" demiş Başbakanlık Basın Müşavirliği de, Başbakan'ın bu sözlerine açıklık getiren bir duyuru yapmıştı.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden, Twitter açıklaması geldi. Açıklamada Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları belirtildi.
 
Başbakanlık Basın Müşavirliği, Başbakan Erdoğan'ın Bursa'daki "Twitter, mwitter kökünü kazıyacağız" sözlerine açıklık getirdiler. Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda  kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı  linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların  uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz  konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter  yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme  biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın  mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden  başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir. Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş  bulunmaktadır."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası