Ege Postası
Geri

Ve dernek kepenk indirdi

Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kira borçları nedeni ile icraya verilen ve kapı dışarı edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nde yeni bir kriz daha patlak verdi. Kira krizinde olan engelliye oldu
Ve dernek kepenk indirdi
Haberler / İzmir
13 Nisan 2016 Çarşamba 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Center’da bulunan ofislerinde kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle engelliler için düzenlenen kurslara son vermek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz kış aylarında 28 gün boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan ve yaklaşık 20 bin lirayı bulan kira borçları nedeniyle zorlu günler geçiren dernek, bir kez daha aynı sıkıntıyla baş başa kaldı. Artan kira yüküyle boğuşan dernek yönetimi çareyi engellilere eğitim verdiği ofisini kapatmakta buldu. 

EĞİTİMLER BİTTİ, ENGELLİLER ORTADA KALDI

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, İŞKUR ortaklığı ile 800'e yakın engelli vatandaşa meslek edindirme kursu düzenlenen ofisi tahliye etmek zorunda kaldı. Herhangi bir geliri bulunmayan ve sadece gelen bağışlarla ayakta kalabilen dernek, her ay katlanarak artan kira borçlarına çare bulmakta güçlük yaşayınca bu sefer eğitimlere son verdi. Yaşanan bu durum kurumdan eğitim alan engelli vatandaşlara darbe vururken, bulundukları alanda mülk sahibi konumundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi ise ofisin boşalmasının ardından kiracı aramaya başladı. Yaklaşık iki aydır boş durumda bekleyen ofise henüz talipli bulunamazken, engelliler ise geçtiğimiz yılki krizin ardından bir kez daha ortada kaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası