Ege Postası
Geri

Vezirköprü’nün tarihi evleri restore ediliyor

Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçede koruma altına alınan 187 adet tarihi evden 128 adetinin bu sene sonuna kadar restorasyon işlemlerinin tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek “Restorasyon işlemine tabi tutulan...
Vezirköprü’nün tarihi evleri restore ediliyor
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 17:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçede koruma altına alınan 187 adet tarihi evden 128 adetinin bu sene sonuna kadar restorasyon işlemlerinin tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek “Restorasyon işlemine tabi tutulan evlerin sahiplerinin cebinden beş kuruş para çıkmıyor. Bu restorasyon işleminin Türkiye’de başka bir benzeri yok “dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçede koruma altına alınan 187 adet tarihi ev ile ilgili sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Samsun Valiliği, İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’nun destekleri ve Vezirköprü Belediyesi’nin koordinatörlüğü’nde sürdürülen restorasyon işlemlerinin yüzde 80’nin bu sene sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Başkan Edis, “Restorasyon işlemlerinin dördüncü etabı kapsamında yıl sonuna kadar restore edilen ev sayısını 128’e yükseltmeyi hedefliyoruz. Çalışma kapsamında 59 ev daha koruma altına alındı ve restorasyon projeleri tamamlandı. Proje tamamlandığında 187 adet ev restore edilmiş olacak. Restorasyon işleminde tarihi ev sahiplerinin cebinden bir kuruş para çıkmıyor. Bu yanı ile projenin Türkiye’de başka bir benzeri yok." dedi.

Vezirköprü ilçesinde yer alan 187 tarihi ev ile ilgili sürdürülen restorasyon çalışmasının 300 yıllık tarihe sahip Taşhan ve Bedestan çarşısı ile uyumlu bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Tarihi evler ile ilgili olarak başlatılan restorasyon işlemlerinin başında mülk sahipleri tepkiliydi. Ancak daha sonraki süreçte projeye dahil oldular. Buradaki amaç Vezirköprü ilçesini, Ankara-Beypazarı ve Karabük-Safranbolu gibi turistik bir merkez haline getirmektir.“diye konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası