Ege Postası
Geri

Virüslü e-posta ile siber hırsızlık

İZMİR’de bilgisayarlarına virüs bulaştırarak verilerine ulaştıkları kişilerin kredi kartı bilgilerini kullanıp, sahte kimliklerle binlerce liralık alışveriş yaptıkları öne sürülen şüphelilerden M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Virüslü e-posta ile siber hırsızlık
Haberler / İzmir
25 Nisan 2014 Cuma 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden O.S., bilgisi dışında kartından farklı zamanlarda, alışveriş siteleri aracılığıyla yaklaşık 10 bin lira harcama yapıldığını belirterek şikayette bulundu. Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İzmir Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, verilen bilgiler üzerine bu kişilerin peşine düştü. O.S. gibi mağdur olduğunu dile getiren 3 kişi daha polise başvurdu. Soruşturmayı derinleştiren polis, mağdurların ifadeleri doğrultusunda, bilgisayarlarına elektronik posta ya da farklı yollarla virüs bulaştırılıp verilerinin çalındığını, buradaki kredi kartı bilgileri kullanılarak da sahte kimliklerle alışveriş yapıldığını belirledi. Alışveriş yapılan sitelerle bağlantı kuran polis, ürün satın alan kişilerin M.A., S.G., M.G. olduğunu saptadı.

İz süren polis, M.A.’nın bir başka suçtan cezaevinde tutuklu olduğunu, S.G.’nin ise il dışına çıktığını tespit etti. Diğer şüpheli M.G.’nin Gaziemir İlçesi’nde yakınlarının bulunduğunu belirleyen polis, buradaki evlerin yakınında önlem aldı ve bir süre sonra da şüpheliyi yakaladı. Suçunu itiraf eden M.G.’nin yakalandığı yerde, başkalarının kredi kartları kullanılarak alındığı belirtilen 2 dizüstü bilgisayar ve 1 cep telefonunun da aralarında bulunduğu çeşitli elektronik ürünler ele geçirildi.

İlk belirlemelere göre, M.G. ve diğer 2 kişinin toplam 45 bin liralık alışveriş yaptıkları anlaşıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası