Ege Postası
Geri

Virüslü e-postalarla vurgun yapan çetenin üyeleri adliyede

İzmir'de, virüslü e-posta gönderdikleri kişilerin bilgilerini ele geçirdikten sonra, hesaplarındaki paraları, üçüncü kişilerin hesaplarına aktararak haksız kazanç elde eden şebekenin 19 elemanı, polisteki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi. Şebeke lideri B.K.'nın, ilk olarak başka şebeke elemanlarına banka hesaplarını kullandırdığı, ardından da kendi şebekesini kurduğu ileri sürüldü.
Virüslü e-postalarla vurgun yapan çetenin üyeleri adliyede
Haberler / İzmir
28 Haziran 2013 Cuma 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Polise başvuran bazı kişilerin hesaplarındaki paraların çekildiği bilgisini vermesi üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından, liderliğini benzer suçlardan kaydı bulunan B.K.'nın yaptığı şebekenin elemanlarının kimlikleri tespit edildi. İzmir ile Muğla'nın Fethiye ve Marmaris ilçelerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda, B.K.'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi yakalandı.

HACKERLER RUSYA'DA

Gözaltına alınan şüphelilerin takibi sırasında elde edilen bilgiler ve ifadelerden, şebekenin çalışma yöntemleri de ortaya çıktı. Şüphelilerin bağlantı kurdukları Rusya'da bulunan hackerler aracılığıyla Tinba virüslü e-postalar gönderdikleri kişilerin interaktif bilgilerini ele geçirdikleri, ardından da hesaplarındaki paraları 3. kişilerin hesaplarına aktardıkları belirlendi. Genellikle işsiz olan kişilerin hesaplarını kullanan şüphelilerin, bunun karşılığında da komisyon verdikleri tespit edildi. Şebeke elemanlarının ayrıca elde ettikleri paranın yarısını da yine Rusya'ya ya gönderdikleri, bu ödemelerin takibiyle de hackerlerin kimliklerinin belirlendiği ve Interpol'le de bağlantıya geçildiği öğrenildi.

Poliste benzer suçlardan 8 kaydı bulunan şebeke lideri B.K.'nın, ilk olarak başka şebeke elemanlarına banka hesaplarını kullandırdığı, ardından da kendi şebekesini kurduğu ileri sürüldü. Yine B.K.'nın bunu da kredi başvurularına olumsuz yanıt veren bankalardan intikam almak için yaptığı öne sürüldü.

Gözaltındaki işlemleri tamamlanan 19 şüpheli, Adliye'ye sevk edildi. Bu arada polis yetkilileri de, vatandaşları, kaynağını bilmedikleri mailleri açmamaları konusunda uyardı (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası