Ege Postası
Geri

Vizyondaki filmler

İzmir'de bu hafta gösterimde olan filmler
Vizyondaki filmler
Haberler / Kültür - Sanat
11 Temmuz 2014 Cuma 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aynı Yıldızın Altında



16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...
Josh Boone’un yönetmenliğini üstlendiği film, John Green’in romanından Scott Neustadter ve Michael H. Weber tarafından uyarlandı. Filmin başrollerindeyse Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe yer alıyor.

Ejderhanı Nasıl eğitirsin 2



Berk Adası'nda ejderha ve vikinglerin birleşmesinin üstünden beş yıl geçmiştir ve adada tam bir barış ve huzur atmosferi hakimdir. Astrid ve ekibi artık boş zamanlarını adanın yeni gözde oyunu olan ejderha yarışlarıyla geçirmekte ve kahramanlar yeni keşif gezilerine adım atmaktadırlar. Bu yolculuklardan birinde çok eski zamanlardan kalma buzdan gizli bir buzdan mağara keşfederler ve mağaranın içinde yaşayan yüzlerce vahşi ejderhayı böylece uyandırmış olurlar. Gizemli Dragon Rider'ın da büyük bir tehlike yarattığı bir savaş başladığında, iki kahramanımız Hiccup ve Toothless'a düşen barışı koruyup inandıkları şeyi savunmaları olur.
2010 yılında izleyiciyle buluşan 'Ejderhanı Nasıl Eğitirsin' filminin devam filmi olan yapıtta Hiccup ve ejderhasının macera dolu öyküsü, yeni karakterlerle kaldığı yerden devam edecek. Filmin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi yine Dean DeBlois üstlenirken, Cressida Cowell'in romanından uyarlayan da yine yönetmenin kendisi.
 
Göz



Çocukluğunda büyük bir travma yaşayan Katlie, yıllarca erkek kardeşi Tim'in ailesini öldürdüğü iddiasıyla karşı karşıya kalmıştır. Aralarının düzelmesi için çabalasalar da sanki yine de bir şeyler yolunda gitmemektedir. Kime ait olduğu bilinmeyen, antika bir ayna Kaylie'nin şüphelerinin merkezine oturur. Etrafındakileri etkisi altına alabilen bu aynanın ilk sahibi adeta sırra kadem basmıştır. Aynanın kendisine bakan kişiyi ele geçirebilme özelliğine sahip olması Kaylie'nin araştırmasını derinleştirir. Çevresindeki herkes ailelerini Tim'in öldürdüğünden emin gibidir. Fakat Kaylie'ye göre ailesini katleden, erkek kardeşi Tim değil, doğaüstü bir varlıktır. . Kaylie hem cinayetin sebebiyle yüzleşmek hem de erkek kardeşinin adını temize çıkarabilmek için kendisini tehlikenin göbeğine atar! 

Mandıra Filozofu



Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.
Birol Güven'in senaryosunu yazıp Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Müfit Can Saçıntı ve Rasim Öztekin paylaşıyor.

Transformers : Kayıpçağ



Autobot ve Decepticon'lar arasında yaşanan son savaşın ardından dört yıl geçer. Savaşta Chicago şehri yerle bir edilmiş ve binlerce insan öldürülmüş olsa da dünya ve insanlık büyük bir tehditten kurtulmuş olur. İnsanlık yaralarını sarmaya çalışırken Amerikan hükümeti de Autobotlar ile arasındaki ilişkiye iyice koparmış, hatta hayatta kalanları yok etmeleri için CIA'de özel bir birim dahi kurulmuştur. Teksas'ta kendi halinde bir tamirci olan Cade Yeager, eline geçen hasarlı bir kamyoneti, parçalarını satma umuduyla kabul eder. Ne var ki bu kamyonetin yaralı bir Optimus Prime'dan başkası olmadığını anlaması uzun sürmez. Optimus Prime'dan aldıkları sinyallerle yola çıkan CIA ajanlarıyla başının derde girmesi de çok yakındır. Cade Yeager bir şekilde Optimus Prime'ı Chicago'ya ulaştırmak ve diğer Autobotlar ile iletişime geçmesini sağlamak zorundadır. Zira dünyayı tehdit eden güçlü bir düşman yola çıkmak üzeredir. Optimus Prime ve Autobotlar, Cade Yeager başta olmak üzere kendilerine destek olan insan topluluğunun yardımıyla başlarına gelen en korkutucu düşmanla yüzleşmek zorundadır...
Ehren Kruger'ın senaryosunu kaleme aldığı, yönetmenliğini ise bir kez daha Michael Bay'in üstlendiği filmin başrollerinde Mark Wahlberg, Nicola Peltz ve Jack Reynor yer alıyor.

Yarının Sınırında



Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir. 

Anormal Aktivite



Malcolm, karısı Kisha ile birlikte herkesin hayallerini süsleyen yeni bir eve taşınır. Kısa bir süre içerisinde Kisha'nın bedenine bir kötü ruh musallat olmaya başlar ve başlarda eğlenceli gibi gördükleri bu durum zamanla Malcolm için ürkütücü bir halır. Malcolm, eşini kurtarabilmek için her yolu dener, sonunda bir rahiple anlaşır ancak rahip bile çare olamaz. İşin kötü yanı kötü ruh artık ilişkilerini, özellikle de cinsel hayatlarını iyice tehlikeye sokmaya başlamıştır. Malcolm son çare olarak bir medyuma ve kendilerini hayalet avcıları olarak tanıtan bir gruba gider. Ancak onların da yöntemleri sonuç vermeyince bu işi tek başına halletmesi gerektiğine karar verir...
Komedi türündeki filmin yönetmenliğini Michael Tiddes üstlenirken senaryo ve başrolde Scary Movie serisinden tanıdığımız Marlon Wayans yer alıyor.

Kış uykusu



Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder... 
Türk sinemasının Cannes tescilli, bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği ve Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye'ye layık görülen son filmi olan Kış Uykusu'nun başrolünde Haluk Bilginer yer alırken kadroda kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak eşlik ediyor. 
 
Malefiz



Küçükken insanların orman krallığına saldırdıklarını gördükten sonra kindar ve taş kalpli bir kahramana dönüşen peri Malefiz, insanların kralının kızı olan prenses Aurora’yı lanetler. Fakat Aurora büyüdükçe, Malefiz onun gerçek barışı sağlayacak yegane anahtar olduğunu fark edecektir. 

Takip



Batı ekonomisinin çöküş yaşamasının on yıl ardından, Avustralya madenleri halen daha aktiftir; canlı kalmayı başaran endüstri, umutsuz ve tehlikeli adamların hedefi olmuştur. Eric, böyle bir suç örgütü tarafından soyulur ve böylesine zor bir zamanda tüm varlığı olan arabasını kaybeder. Kanun ya da yasanın kalmadığı bu yerde artık aklındaki tek düşünce intikamdır. Çeteyi bulmak üzere yola çıkar, ancak bulabildiği tek kişi yaralanınca yarı yolda bırakılan, yarım akıllı Rey olur. İki adam bir araya gelir ve sonuçlarını kendilerinin dahi hayal edemeyeceği bir yolculuğa çıkarlar.
David Michôd'un yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Guy Pearce, Robert Pattinson ve Scoot McNairy yer alıyor.

Hayatımın En Kötü Gecesi



Los Angeles'ta yaşayan ve sıradan bir haber spikeri olan Megan, nişanlısının kendisini terk etmesi ve beklediği terfi haberinin gelmemesi sonrasında tam anlamıyla yıkımı uğrar. Arkadaşları kafasını dağıtabilmesi için çılgın bir parti organize ederler ve gece başlar. Yaşadığı olumsuzlukların etkisiyle alkolün dozunu artıran Megan bir noktadan sonra bambaşka birine dönüşür ve mekanın barmeni Gordon'la flört etmeye başlar. Ertesi sabah uyandığında ise Gordon'ın evindedir. Megan yaşadığı bu tek gecelik ilişkinin ardından kendini, telefonu, parası ve kimliği olmadan dağılmış bir halde bulur. İşin daha da trajik bir boyutu vardır: Beklediği terfi gerçekleşecek gibidir ancak hayatındaki en önemli iş görüşmesine yetişebilmek için yalnızca sekiz saati kalmıştır!
Filmin yönetmenliğini Steven Brill üstlenirken başrollerini Elizabeth Banks ve James Marsden paylaşıyor.

Karışık Aile



Orta yaşlardaki Lauren ve Jim eşlerinden ayrılmış, çocuklarıyla yaşayan yalnız ebeveynlerdir. Yolları bir nevi görücü usulü buluştuklarında kesişir ve bu kötü geçen buluşma sonrasında bir daha asla görüşmemeye yemin ederler. Ancak kader ikisi için de ağlarını çoktan örmüştür. İkisi de birbirinden habersiz çocuklarıyla yapacakları tatili planlamış ve Afrika'da bir safari tatil köyünde karşı karşıya gelmişlerdir. Daha da ilginç olanıysa bu tatil, birlikte aynı süit odayı paylaşmak durumunda kalacakları bir haftalık bir maceraya dönüşecektir!
Yönetmenliğini Frank Coraci’nin senaristliğini ise Ivan Menchell ve Clare Sera’nın beraber üstlendiği filmin başrollerinde romantik komedi türünün iki ünlü yüzü Adam Sandler ve Drew Barrymore yer alıyor.

Uçuş 7500



273 yolcusuyla Los Angeles'tan Tokyo'ya uçan bir uçakta geçen korku dolu 10 saatlik bir yolculuk... Evli bir çift (Ryan Kwanten and Amy Smart) ve iki arkadaşlarının Japonya'ya giden uçaktaki yolculukları sırasında uçağın doğaüstü bir şekilde türbülansa girmesi ve olağandışı yaratıklar tarafından törer saldırısına uğramasının hikayesi.

Rio 2



Rio 2′de, Blu, Jewel ve üç çocuğunu sihirli bir şehirde harika bir ev hayatı yaşarken buluyoruz. Jewel çocuklara gerçek kuşlar gibi yaşamayı öğretmeye karar verince, ailenin Amazonlara gitmesi konusunda ısrarcı olur. Blu yeni komşularına alışmaya çalışırken, Jewel’ı ve çocukları vahşi dünyanın ellerinde kaybetmekten korkmaktadır

Mezarına Tüküreceğim 2



Katie Carter, New York'ta bir restoranda çalışıyordur. Moda dünyasına girmek isteyen Kate, ünlü bir fotoğrafçıdan aldığı tavsiye üzerine kendi fotoğraflarından oluşan bir portfolyo hazırlamak için işe koyulur. Moda fotoğrafları çektirmek için parası yoktur ancak gazetede gördüğü bedava fotoğraf çeken adamın ilanıyla hayatı değişir. Nasıl bir belaya bulaştığından habersiz, tecavüz ve şiddet ile karşılaşacaktır.

Azem:Cin karası



Azem: Cin Karası, korku türünün meraklısını sevindirecek türden bir film. Hikayesini yaşanmış, gerçek bir öyküden esinlenen film, Düzce'nin bir dağ köyünde geçiyor. Filme adını veren Azem ise, Türkçesi "Savunucu" olarak bilinen ve Arap yarımadasında oldukça yaygın olarak kullanılan eski bir büyüden alıyor. Filmin yönetmenliğini Volkan Akbaş üstlenirken başrolleri Zeki Şen ve Eylül Öztürk paylaşıyor.
Aileden miras kalan bir evi görmek üzere genç çift yola çıkar. Gittikleri evle ilgili hiçbir bilgileri yoktur. Düzce'ye vardıklarında da evin düşündükleri gibi olmaması onlarda hayalkırıklığı yaratır. Sıradan bir yapı olarak görünen evin kapısı bir kez dahi açılmamıştır. Yine de geceyi evde geçirmeye karar verirler. Ancak evin Azem büyüsü altında olduğunun ve kötücül bir varlığın kol gezdiğinden habersizdirler. Kış mevsimi olduğundan köyde hemen hemen kimse yoktur. Bu ıssız köyde genç çift, sığındıkları metruk evde şeytani bir varlıkla savaşarak hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası