Ege Postası
Geri

Volkan Demirel'i de zarara uğratan banka müdürüne zimmetten 12.5 yıl istendi

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel’in de aralarında bulunduğu bazı kişi ve şirketlerin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürünün 12.5 yıl hapsi istendi. Davada mütaalasını açıklayan savcı, sanığın...
Volkan Demirel'i de zarara uğratan banka müdürüne zimmetten 12.5 yıl istendi
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel’in de aralarında bulunduğu bazı kişi ve şirketlerin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürünün 12.5 yıl hapsi istendi. Davada mütaalasını açıklayan savcı, sanığın Demirel'i 672 bin lira zarara uğrattığını belirtti.

Milli kaleci Volkan Demirel’in de aralarında bulunduğu 23 kişinin ve 8 şirketin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürü Caner Balta ile birlikte 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada Savcı Selamettin Celep mütaalasını açıkladı. Volkan Demirel'in arkadaşı ve aynı zamanda banka müdürü olan sanık Caner Balta'ya banka işlemlerini telefon aracılığıyla yaptırdığı, ancak sanığın, Demirel’in bilgisi dışında vadesiz hesaplarından işlemler yaparak yüksek miktarda kredi çektiği ve aracını da krediye teminat olarak gösterdiğini kaydetti. Bankada 9 adet belgedeki Demirel'e ait olduğu iddia edilen imzaların ise sahte olduğunun tespit edildiği anlatıldı. Sanık Caner Balta'nın Demirel'i 672 bin lira zarara uğrattığını belirtti.

Mütaalada sanık Caner Balta'nın görevinin gereği olarak koruyup gözetmek durumundaki banka varlıklarını değişik tarihlerde, mudilerin hesaplarındaki meblağları yetkilisinin bilgisi ve onayı olmadan, hukuka aykırı şekilde şahsı ve başka kişiler yararına kullandığı ve bankayı bu şekilde 15 milyon 936 bin lira zarara uğrattığı belirtildi. Sanığın zararı kapatmadığı belirtilen mütaalada, diğer sanıkların ise zimmet suçuna bilerek ve isteyerek katıldıklarına dair yeterli suç şüphesini oluşturacak delilin bulunmadığı anlatıldı. Savcı Celep, sanık Caner Balta'nın zincirleme zimmet suçundan 12,5 yıla kadar cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar Yener Balta, Burak Üzüm, Tayfun Kasarcı ve Ahmet Memişoğlu'nun ise delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraatleri talep edildi. Duruşma ertelendi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası