Ege Postası
Geri

Silopi Hüda-Par, teşkilatlarına yapılan saldırıyı kınadı

Önceki gece yüzü maskeli bir grubun Molotof ve ses bombalı saldırısına uğrayan Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Silopi ilçe teşkilatı, basın açıklaması ile olayı kınadı. Açıklamada, "Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine...
Silopi Hüda-Par, teşkilatlarına yapılan saldırıyı kınadı
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Önceki gece yüzü maskeli bir grubun Molotof ve ses bombalı saldırısına uğrayan Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Silopi ilçe teşkilatı, basın açıklaması ile olayı kınadı. Açıklamada, "Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler, barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir." denildi.

Basın açıklamasına Hüda-Par İl Başkanı Abdullah Kılınç, Hüda-Par Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, Hüda-Par İdil İlçe Başkanı Mehmet Ersoy, parti üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Hüda Par Silopi kurucu üyelerinden Salih Gök, "Hür Dava Partisi'nin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanlar, Silopi’de de kendilerini gösterdiler. Dün akşam Silopi teşkilat binamıza yapılan saldırı, neye ve kime hizmet ettiği malum, derin odakların güdümünde yapıların, Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya, onları birbiri ile çatıştırmaya matuf bir girişimidir. Bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Benzeri girişimler yakın bir tarihte Cizre ve Şırnak’ta da olmuştu. Bu teşebbüsleri hayretle izliyoruz. Bu saldırılar için neyin ne olduğunu bilmeyen çocuk ve gençlerimizin kullanılarak ateşe sürülmesi ise acı ve üzüntü verici bir durumdur. Kürt toplumunu kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük ihanettir. Bu emellerin sahipleri, tutuşturmak istedikleri bu fitne ile bu toplumun inanç ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatlamaktadırlar, yalan ve iftiralarla bölgede özellikle dindar insanları, evlerini ve kurumlarını cımbızla seçercesine hedef haline getirmek, İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. Bunun başka izahı yoktur. Bu gelişmeleri halkımız iyi okuyabilmelidir. Bunları yapan çeteler, halkımızı dininden, inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedir. Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam’a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır.” dedi.

"KİMSE BİZİ ROJAVA’DAKİ SAVAŞA DÂHİL EDEMEYECEK"

Bir hususu özellikle belirtmek istediğini söyleyen Salih Gök, “Kimse bizi Rojava’daki savaşa dahil edemeyecek ve o fitne ortamını burada oluşturamayacaktır. Hüda Par’ın oradaki savaşla hiçbir alakası olmamıştır, olmayacaktır. Bu saldırıları yapan odaklar, ısrarla bizi o savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Ancak Müslüman Kürt halkının faydasına olmayacak hiçbir ortam ve zeminde Hüda Par olamaz ve olmayacaktır. Rojava üzerinden Hüda Par’ı yalan ve iftiralarla kirletmeye ve emellerine alet etmeye çalışanların yalanları deşifre olmuş, kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Bize ve toplumumuza bu kirli tezgahı kuranlar asla muvaffak olamayacaklardır. Bu yanlış hesap içerisinde olanlar bir an önce kendilerine çekidüzen vermek zorundadır. Kimsenin Kürt toplumuna zarar vermeye, anarşi ortamına sürüklemeye hakkı yoktur. Hiç kimse yalan ve iftiralarla bir yere varmamıştır. Bunun halka zarar vermekten başka bir sonucu olamaz. Bize göre halkımızın geleceği, huzuru, insani ve İslami hakları tüm kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir. Anarşi ve tahammülsüzlüğün halkımıza bir faydası yoktur.” diye konuştu.

"BU TÜR EYLEMLER KÜRT HALKININ GELECEĞİNE ZARAR VERİR"

Bu tür eylemlerin, Kürt halkının geleceğine zarar vermekte olduğunu, istikbalini heder etmekte olduğunu belirten Salih Gök, bu nedenle duyarlı halkın bu oyunlara alet olmaması, kendilerini ve çocuk yaştaki gençlerini kimseye kullandırtmaması gerektiğini ifade etti. Salih Gök, şöyle dedi: "Bu memlekette herkes birbirine tahammül etmelidir. Hiçbir oluşumun diğerlerine tahakküm etmeye, boyun eğdirmeye hakkı yoktur. Herkes birbiri ile yaşamaya alışmak zorundadır. Hür Dava Partisi, bu toplumun gerçeği, bir parçasıdır. Referansını İslam’dan ve bu toplumun değerlerinden almaktadır. Bu partiyi siz ve sizin beklentileriniz oluşturmuştur. Her şeye rağmen bu toplumun değerlerine, hakka ve barışa hizmet edecek, beklentilerinizi yerine getirecektir. Bu menfur saldırı akim kalmaya mahkûmdur. Kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vesileyle Hür Dava Partisi Silopi yetkililerine ve Silopi halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu saldırıların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz. Hepinize saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Esselamü aleyküm we rahmetullahi ve berekatühü.” Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası