Ege Postası
Geri

Katliam çıkartan kavga, mısır tarlasından biçerdöver geçmesiyle başlamış

Mardin’de kan davası nedeniyle dün yaşanan katliamın mağdurlarından Bedirhan Süer (70), aileleri barıştırmak için bütün yolları denediklerini, ancak Erkal ailesinin intikam duygusuyla bütün girişimleri reddettiğini söyledi. Diyarbakır’da...
Katliam çıkartan kavga, mısır tarlasından biçerdöver geçmesiyle başlamış
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin’de kan davası nedeniyle dün yaşanan katliamın mağdurlarından Bedirhan Süer (70), aileleri barıştırmak için bütün yolları denediklerini, ancak Erkal ailesinin intikam duygusuyla bütün girişimleri reddettiğini söyledi.

Diyarbakır’da yaşayan Bedirhan Süer, kendisinin 50 yıl önce Diyarbakır’a göç ettiğini, ancak amcasının çocuklarının Savur’da ikamet etmeye devam ettiğini söyledi. Geçen yıl akrabalarıyla köydeki aileler arasında mısır tarlasından biçerdöverin geçmesi nedeniyle kavga çıktığını anlatan Süer, “Bu olayda bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti, bir kişi de kaldırıldığı hastanede. Akrabalarım Mehmet İpek, Celil Süer ve Abdulkadir Süer tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bizim akrabalarımız köyden çıkarak Diyarbakır’a yerleşti. Husumetli taraf buradaki evi tespit ederek kundakladı. İki çocuk yanarak öldü.” dedi.

    Köyde ikamet eden ve oldukça varlıklı olan Erkal ailesiyle barışmak için her yolu denediklerini anlatan Süer, bunun için mensup oldukları şeyhlerin ve aile büyüklerinin defalarca karşı tarafla görüştüğünü kaydetti. Süer, “Ancak Erkal ailesinin gözünü intikam bürümüştü. Israrla intikam olacağız diyordu, barışa yanaşmıyorlardı.” ifadelerini kullandı.

    Bu bölgede büyük kan davalarının da olduğunu, ancak bugüne kadar bilinçli olarak kadın ve çocukların öldürülmediğini anlatan Süer, tüm yaşananları Allah’a havale ettiğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası