Ege Postası
Geri

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru sayısı 8 bin 500 oldu

Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru kapsamında müracaat eden teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın dosyasında sona yaklaştı. Dosyada tüm süreçler tamamlanırken; kararın yaklaşık 3 ay içinde çıkması bekleniyor. Yüksek Mahkeme'ye bireysel...
Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru sayısı 8 bin 500 oldu
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru kapsamında müracaat eden teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın dosyasında sona yaklaştı. Dosyada tüm süreçler tamamlanırken; kararın yaklaşık 3 ay içinde çıkması bekleniyor. Yüksek Mahkeme'ye bireysel başvuru sayısı ise 8 bin 500'e ulaştı.

    Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurular 23 Eylül 2012 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Yüksek Mahkeme'ye yapılan başvurular en çok 'adil yargılanma' şikayetiyle yapılıyor. Edinilen bilgiye göre Yüksek Mahkemeye yapılan bireysel başvuru sayısı yaklaşık 8 bin 500'e ulaştı. Yetkililer, bu sayının önümüzdeki dönem daha da artacağını belirtiyor.

    Müracaat edenler arasında teröristbaşı Öcalan da yer alıyor. Öcalan, 'Kürdistan Devrim Manifestosu' adlı kitabının toplatılması sebebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurup toplatma kararının kaldırılmasını talep etmişti. Yüksek Mahkeme, Öcalan'ın başvurusuyla ilgili kararda sona geldi. Tüm aşamaları tamamlayan Anayasa Mahkemesi, şimdi dosya üzerinden yakın bir gelecekte karar vermesi bekleniyor.

    Anayasa Mahkemesi'nin 24 Eylül-31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki bireysel başvuru istatistiklerine göre posta yoluyla yapıldığı için kayda alınmayan başvuru sayısı 300 olmuştu. Mevzuata belirtilen yerlere yapıldığı için kayda alınan başvuru sayısı da bin 342 olarak gerçekleşmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası