Ege Postası
Geri

Apartman görevlisi, telefon dolandırıcılarına 20 bin lira kaptırdı

İstanbul'da, rastgele aradıkları numaralara kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtmak suretiyle vatandaşı dolandıran telefon dolandırıcılarının son kurbanı Şişli’deki bir apartman görevlisi oldu. 20 bin TL alan sözde polisler, ikinci...
Apartman görevlisi, telefon dolandırıcılarına 20 bin lira kaptırdı
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 12:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul'da, rastgele aradıkları numaralara kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtmak suretiyle vatandaşı dolandıran telefon dolandırıcılarının son kurbanı Şişli’deki bir apartman görevlisi oldu. 20 bin TL alan sözde polisler, ikinci kez 45 bin TL istedi. Apartman görevlisinin eşi, olayı temizlik için gittiği evde anlatınca dolandırıcıların bu hamlesi boşa çıktı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 1 kişi sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Emniyeti arayan bir kadının, apartman görevlisi olarak çalışan kocasının telefon bir dolandırıcısı tarafından 20 bin lira dolandırıldığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

Apartman görevlisi M.K.'nın eşi E.K. evlerine gelen polise, telefonda kendisini savcı olarak tanıtan bir kişinin adına çok sayıda hesap açıldığını ve bu hesapların terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek suçluların yakalanması için eşinden para istediğini, eşinin de bankadan 20 bin lira kredi çekerek söylenilen yere parayı bıraktığını aktardı. Temizliğe gittiği ev sahibine yaşadıklarını anlattığını aktaran E.K., ev sahibinin, “Sizi dolandırmışlar” ikazı üzerine olayın farkına vardıklarını söyledi. Aynı kişinin tekrar aradığı, eşinin de 45 bin TL para ile 8 bin lira değerinde altın borç aldığı bilgisi üzerine polis, apartman görevlisi M.K.’yı takip edip, parayı bırakması istenilen Şişli’deki adreste Turgay G. (42) suçüstü yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Turgay G., tutuklanıp cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası