Ege Postası
Geri

Mahkeme başkanından KCK sanığına: Yaptığınız bir nevi fişleme

Terör örgütü KCK davasında Mahkeme Başkanı Ali Alçık, tutuklu sanıklardan BDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı Erman Ergin'e, "Sizden bir belge ele geçirilmiş. Birlikte çalıştığınız insanlara ait kişisel bilgiler yer alıyor. Yaptığınız...
Mahkeme başkanından KCK sanığına: Yaptığınız bir nevi fişleme
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Terör örgütü KCK davasında Mahkeme Başkanı Ali Alçık, tutuklu sanıklardan BDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı Erman Ergin'e, "Sizden bir belge ele geçirilmiş. Birlikte çalıştığınız insanlara ait kişisel bilgiler yer alıyor. Yaptığınız bir nevi fişleme. Bunu açıklar mısınız'" diye sordu. Ergin ise, "İstifa dilekçesi yazdığımda bana gerekçesiz dilekçenin kabul edilemeyeceğini söylediler. Ben de layıkıyla çalışmayan ve görevlerini yapmayan bazı kişiler yüzünden zor duruma düştüğümü anlatmak için bunları yazdım." dedi. Bu raporla ilgili yöneltilen sorulara cevap verirken sanık Ergin'in sesinin titrediği gözlendi.

İstanbul'da terör örgütü KCK'ya yönelik 97'si tutuklu toplam 205 sanıklı davanın 44. duruşması İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Silivri Cezaevi'nin karşısındaki büyük duruşma salonunda görülmeye başladı. Duruşmada 95 tutuklu sanık ve Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da aralarında bulunduğu 16 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Gıyasettin Merdeniz ile Şehmus Işık ve diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Ayrıca 2 haftadır devam eden duruşmaların bugünkü oturumunda tahliye taleplerinin değerlendirileceği beklentisi nedeniyle çok sayıda izleyici geldi. Salon kapasitesinde izleyici içeri alınırken birçok izleyici de duruşma salonuna alınmadı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen bir Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu. Ancak dünkü oturumda savunmasını Türkçe olarak tamamlayan tutuklu sanık BDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı Erman Ergin'in sorgusu da kendi isteği ile tercümana gerek kalmaksızın Türkçe olarak yapıldı.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, sanık Erman Ergin'le alakalı dava dosyasında bulunan belge ve delillere ilişkin sorular yöneltti. Başkan Alçık, sanık Ergin'e "Dosyada 'özeleştirimdir' diye başlayan bir yazı var. Seze mi ait'" diye sordu. Ergin'in, yazının kendisine ait olduğunu söylemesi üzerine Alçık, bu yazının ne ile ilgili olduğunu sordu. Ergin, yazının istifa dilekçesi olduğunu söyledi. Bunun üzerine Başkan Alçık, "Özeleştiri yazısı yazmadaki amacınız n? Özeleştiri yazısı genellikle örgütte bulunanların kullandığı bir yöntemdir." dedi.

Erman Ergin de, "Ben hiç parti tüzüğünü bilmiyordum. İstifa dilekçesi yazdım ama arkadaşlar gerekçesi olmadan dilekçemin kabul edilmeyeceğini söylediler. Bu raporlar o raporlardır. Yönetimini bilmediğim için öyle yazdım." ifadelerini kullandı.

Başkan Alçık, "Sizden ele geçirilen bir belge var. Partide birlikte çalıştığınız arkadaşlarınız hakkında özel bilgiler yer alıyor. Bu yazı size mi ait'" diye sordu. Ergin'in, bu yazıyı kendisinin yazdığını ve istifasına gerekçe olarak yazdığını söylemesi üzerine Alçık, "Onların görevlerini yapmadığını yazsanız belki anlaşılabilir ama onlar hakkında isim isim, şahsiyetleri ile alakalı özel bilgiler veriyorsunuz. Bu yazıda insanların kişilikleri tahlil edilmiş. Yaptığınız bir nevi fişleme." hatırlatmasını yaptı. Ergin ise "Onların yapması gerekirken yapmadıkları görevleri nedeniyle zor durumda kaldığımı belirtmek için bunları yazdım." cevabını verdi. Yazıyı kongre komisyonuna yönelik yazdığını söyleyen Ergin, daha önceki 'uygulamanın nasıl olduğunu bilmediği' şeklindeki ifadesinin tersine 'önceden de böyle yazılıyormuş' şeklinde açıklama yaptı. Ergin'in, 'Özeleştirimdir' başlığıyla yazdığı dilekçesine ilişkin kendisine yöneltilen sorular karşısında sesinin titrediği gözlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası