Ege Postası
Geri

BİK çalışanlarını öldüren gazete patronunun yargılanmasına devam edildi

Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın yargılanmasına devam...
BİK çalışanlarını öldüren gazete patronunun yargılanmasına devam edildi
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın yargılanmasına devam edildi.

    Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasına tutuklu sanık Adnan Uyumaz ile tutuksuz sanıklar V.Ö ve S.Ö., müşteki Mustafa Süke, sanıkların ve müştekilerin avukatları ile sanık ve ölenlerin yakınları katıldı. BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay'da duruşmayı izledi.

    Sanık Uyumaz'ın avukatı Mehmet Mangıroğlu, olay yerinde keşif yapılması, BİK Müdürü Bolat'ın ölümünde tıbbi eksiklik olup olmadığına yönelik adli tıptan rapor alınması ve gazeteye yapılan denetimin usul ve mevzuata aykırı yapıldığı iddialarına ilişkin tevsii tahkikat taleplerinin kabul edilmesini istedi.

    Uyumaz'ın diğer avukatı Önder Döker ise denetleme usul ve esaslara uyulmadan denetlemeye gelindiğini öne sürdü.

    Devrim Ergin Özergin'in yakınlarının avukatı Tezay Yıldırım da sanık avukatlarının tevsii tahkikat taleplerinin dosya kapsamı itibariyle bir değerinin bulunmadığını belirterek "Yüzün üzerinde mermi ile yakalanan ve olay için yapılan her türlü hazırlık göz önünde bulundurulduğunda tevsii tahkikat talebinin abesle iştigal olduğu anlaşılmaktadır. Tevsii tahkikat talebinin reddine karar verilmesini istiyoruz." dedi.

    BİK avukatı Gökhan Türkoğlu, sanık müdafilerince iddia edilen tevsii tahkikat taleplerinin yasal dayanağının bulunmadığını ifade etti.

    Cumhuriyet savcısı tevsii tahkikat taleplerinin reddine karar verilmesini isteyerek önceki celse sunduğu mütaalaya göre karar verilmesini talep etti.

    Sanık avukatlarının tevsii tahkikat taleplerini oy birliğiyle reddeden mahkeme heyeti, sanık avukatlarına esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

    Geçtiğimiz yıl 26 Eylül'de meydana gelen olayda Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, gazeteye denetime gelen BİK Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin'i öldürmüş, yerel gazete çalışanı Süke'yi de yaralamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası