Ege Postası
Geri

Eğitimciler, Avrupa'da mesleki yönlendirmeyi inceleyecek

Konya'nın, şube ve öğrenci sayısı bakımından en büyük dershanesi Sabah, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan 'Leonardo Da Vinci VETPRO' desteği aldı....
Eğitimciler, Avrupa'da mesleki yönlendirmeyi inceleyecek
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya'nın, şube ve öğrenci sayısı bakımından en büyük dershanesi Sabah, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan 'Leonardo Da Vinci VETPRO' desteği aldı. Üç kurumun ortaklaşa yürüteceği proje ile öğrencilerin, ilgi ve yeteneklerine göre meslek eğitimi seçimi yapmalarına yönelik saha çalışması yapılacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen basın toplantısıyla projeyi kamuoyuna açıklayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üç kurumun ortaklaşa yürüteceği projenin Avrupa Birliği Bakanlığı'nca kabul edildiğini açıkladı. Prof. Şeker, "Proje kapsamında Sabah Dershaneleri, Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademisyen, mesleki rehberlik uzmanları, idareci ve öğretmenlerden oluşacak 36 kişilik heyet Almanya, İspanya ve Polonya'ya eğitim ziyaretleri yapacak. Bu ziyaretlerde anılan ülkelerdeki öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitime yönlendirme uygulamaları incelenecek, konuyla ilgili görüşmeler yapılacak. Elde edilen bilgi ve deneyimler rapor haline getirilecek ve sonuçlar Konya eğitim camiasıyla paylaşılacak." dedi.

Projenin amacını, 'eğitim ve öğretimin her aşamasında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin belirlenip buna göre mesleki eğitime yönlendirilmesi, yönlendirme yapacak öğretmenlerin bu konuda küresel ölçekli bilgilerle donatılması' olarak açıklayan Prof. Şeker, "Proje sonunda elde edilecek bilgiler, üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde eğitim öğretim gören geleceğin öğretmen adayı öğrencilerimize de aktarılacak." şeklinde konuştu.

Projenin ortaklarından Sabah Dershanesi yöneticisi Murat Temiz de hem liseye hem üniversiteye hazırlık aşamasında dershaneye devam eden öğrencilerin uygun bölümlere yönlendirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. "Öğrencinin ilgi ve yeteneğine göre bölümler seçmesi, severek isteyerek okuması ve severek isteyerek hayatını kazanması demek." diyen Murat Temiz, öğrencilerin ana okulundan üniversite kapısına kadar geçirdiği bütün eğitim süreçlerinde ilgi ve yeteneklerinin belirlenmesi için gözlenmesi gerektiğini kaydetti. Murat Temiz, bu proje ile üç Avrupa ülkesinde mesleki yönlendirme faaliyetlerinin yerinde incelenerek tecrübe paylaşımı yapılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ise öğrencilerin lise ve üniversite hazırlık aşamasında meslek seçimi ve hedef belirlemelerine yardımcı olacak projeye katılmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Mustafa Koca, "Anne babaların bizlere emanet ettiği geleceğin teminatı gençlerimize ilgilerine, yeteneklerine uygun, severek okuyacakları ve okuldan sonra severek yapacakları meslekleri seçmede yardımcı olmak biz eğitimcilerin en büyük hedeflerinden biridir." dedi.

Sabah Dershanesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde hayata geçirilecek ve proje kapsamında elde edilecek bilgi, deneyim ve veriler yıl sonunda bir rapor haline getirilip eğitim camiasıyla paylaşılacak.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası