Ege Postası
Geri

Wulff’a sorun oluşturan sponsorluk, siyasi partiler için normal görülüyor

Almanya'nın Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un bazı programlar için şirketlerden sponsorluk istemesi eleştiriledursun, siyasi partiler hala herhangi bir sorun yaşamadan büyük şirketlerden düzenledikleri programları için sponsorluk talep...
Wulff’a sorun oluşturan sponsorluk, siyasi partiler için normal görülüyor
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un bazı programlar için şirketlerden sponsorluk istemesi eleştiriledursun, siyasi partiler hala herhangi bir sorun yaşamadan büyük şirketlerden düzenledikleri programları için sponsorluk talep ediyor.

Stern’in haberine göre şirketlerin partilere sponsor olmaya devam etmesi normal karşılanıyor. Geçtiğimiz yıl başta Deutsche Bahn, Audi ve enerji şirketi Vattenfall olmak üzere birçok şirket partilerin değişik programlarına sponsor oldu.

2012 yılında parti programlarında stant kiralayan Deutsche Bahn; Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşillere 32 bin Euro'dan fazla ödeme yaptı. Vattenfall'in ödemeleri ise 35 bin Euro'yu aştı. Audi’nin son olarak CDU’nun Hannover’deki parti kongresinde 24 bin Euro’luk yer kiraladığı belirtiliyor.

2012 yılında Deutsche Bahn’in şefi Rüdiger Grube’nin siyasi sponsorluklardan vazgeçeceklerini açıklaması üzerine Sosyal Demokratlar ve Hıristiyan Demokratlar tepki göstermiş, Rüdiger de kararını gözden geçirmişti. SPD ve CDU’nun kurultaylarının 2,5 milyon Euro’yu bulduğu ve bu maliyetin beşte birinin sponsorlar tarafından karşılandığı ifade ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası