Ege Postası
Geri

YDK Genel Sekreteri’nden flaş disiplin mesajı: Anadol parti suçu işledi

CHP İzmir’de önseçim heyecanı yaşanırken, Yüksek Disiplin Kurulu Genel Sekreteri Selahattin Balta’dan çok önemli bir çıkış geldi. İzmir’de ilçe ziyaretleri gerçekleştirerek hem önseçim hem de genel seçim sürecine yönelik örgütlere bilgilendirme yapan Balta, ikinci bölgeden önseçime girecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklayan partinin eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un parti suçu işlediğini ifade etti. Anadol'dan jet kontra geldi. YDK Genel Sekreteri’nden flaş disiplin mesajı:
YDK Genel Sekreteri’nden flaş disiplin mesajı: Anadol parti suçu işledi
Haberler / Yerel Politika
25 Mart 2015 Çarşamba 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Örgütü’nde önseçim heyecanı yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ikinci bölgeden 57 numarayla sandıktan çıkmak için yarışacak olması Pazar günkü sandık mesaisi öncesi heyecanı daha da arttırıyor.

"Kılıçdaroğlu'nun sürpriz kararına Karşıyaka Üyesi Anadol'dan tepki: Oy vermeyeceğim!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ANADOL “OY YOK” DEMİŞTİ
Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den önseçime girme kararı alması örgütte sevinçle karşılanırken, Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği kurultayın divan başkanlığını yapan, İzmir Örgütü’nün önemli simalarından, CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol önseçimde oy kullanacak sade bir parti üyesi olarak 29 Mart’ta Kılıçdaroğlu’na neden oy vermeyeceğini Lider’i eleştirerek 8 maddede açıklamıştı. Anadol, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin tüzük ve programına, kurultay kararlarına aykırı davrandığını öne sürmüştü.

DİSİPLİN HAMLESİ
Anadol’un, Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklaması gündeme bomba gibi düşerken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun örgütle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda verdiği disiplin mesajları sonrası, Yüksek Disiplin Kurulu Genel Sekreteri Selahattin Balta’dan flaş bir çıkış geldi.


ANADOL DİSİPLİNE GÖNDERİLMESİ GEREK
İzmir’e gelen ve Kılıçdaroğlu’nun önseçime gireceği ikinci bölgede ilçe ziyaretleri yapan Balta, Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklayan  Anadol’un parti suçu işlediği öne sürdü.

Balta şunları söyledi;
“Kemal Anadol, CHP’de vekillik, grup başkanvekilliği yaptı. Anadol parti içinde sol kanatta olduğunu her daim iddia etmiş bir partilimiz, dostumuz, arkadaşımız. Kendisiyle önemli bir geçmişimiz var ancak Anadol’un yaptığı açıklamalar  apaçık parti suçudur. Söyledikleri partinin programına ilkelerine uymamaktadır. Mutlak suretle Anadol’un disipline gönderilmesi gerekir.  Anadol kendi adına böyle bir açıklama yapmadı bence…Anadol, Genel Başkanımızın önseçime girmesinden rahatsız olanların, küçük olsun benim olsun diyenlerin yeniden kavga çıkarmak isteyenlerin sözcüsü gibi hareket etti. Kendi başına bir hareket değil örgütlü bir harekettir yapılan . Buna asla izin vermeyeceğiz. Partinin programlarını, tüzüğünü, bizden iyi biliyor. Kendisi hukukçu. Üyelerin yükümlülükleriyle ilgili maddeyi okusun. Anadol üyenin moralini bozmuştur. Oysa görevi bu değil. Görevi sade bir üye olarak partiyi desteklemek. Genel Başkan’ın neden niye nereden aday olduğunu sorgulamak görevi değil. Haddi de değil. Genel Başkan bir demokrasi örneği gösterdi, herkese de önseçim çağrısı yaptı.”


BİLGİLENDİRME YAPIYORUM
Örgütleri doğru bilgilendirmek ve üyelerin seçimlerde nelere dikkat etmesi noktasında ilçelerde bilgilendirme yaptığını ifade eden Balta, “Genel Başkanın seçim bölgesinde ilçelerde program yaptım. Meclis üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkalarıyla toplantı yapacağım. Partiye, Genel Başkanımıza yanlış yapanların partide yer alamayacaklarını açık açık toplantılarda söyleyeceğim. Parti disiplinine uyulmak zorunda. Genel Başkanı kasıtlı tartıştırıyorsa böyle bir üyenin partide yeri yok. Üyelerin yanlış yapmamasını sağlamak için buradayım. Genel seçime kadar bunları anlatacağım” dedi.

YDK Genel Sekreteri Balta'nın Anadol'a yönelik disiplin çıkışı sonrası il yönetiminin Anadol'u disiplin kuruluna sevk etmesi bekleniyor.
 
ASIL PARTİ SUÇUNU BALTA İŞLEDİ
Balta’nın açıklaması sonrası Anadol’dan jet kontra geldi. Anadol, “ Her türlü hukuk kuralını CHP’nin her organında egemen kılmak gerekir. Hukukun üstünlüğü kuralı ve parti içi demokrasi vazgeçilmemiz olmalıdır. YDK’nın Sayın Genel Sekreteri kendisine gelmesi muhtemel bir konuda oyunu belli etmiştir. Asıl açık parti suçu budur” dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası