Ege Postası
Geri

YÖK Başkanı Çetinsaya: ODTÜ'deki olayla ilgili gerekli yasal müdahale yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik saldırıyı kınayarak, gerekli yasal müdahalelerin yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Çetinsaya, ODTÜ yönetiminin bu konuda soruşturma...
YÖK Başkanı Çetinsaya: ODTÜ'deki olayla ilgili gerekli yasal müdahale yapılacak
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik saldırıyı kınayarak, gerekli yasal müdahalelerin yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Çetinsaya, ODTÜ yönetiminin bu konuda soruşturma açmasını beklediklerini ifade etti.

        Gökhan Çetinsaya, yaptığı yazılı açıklamada, ODTÜ’de dün yaşanan olayla ilgili yaşadığı hayret ve üzüntüyü dile getirdi. Üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini belirten Çetinsaya, yaşananları utanç tablosu olarak nitelendirdi.

        Başörtüsü taktığı için baskı gören öğrencilerin olduğu bir utanç tablosunu Türkiye’nin bir daha yaşamayacağını söyleyen Çetinsaya; dün yaşanan olayın öğrenciler arasında bir çatışma ya da gerginlik olarak nitelenemeyeceğini, yapılanın doğrudan bir taciz ve öğrenim hakkına saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

    ODTÜ yönetiminin bu konuda soruşturma açmasını beklediklerini ifade eden Çetinsaya, Türkiye’nin yeniden öğrenci olayları ile istikrarsızlaştırılamayacağını, artık eski Türkiye’de yaşanılmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti.

        Üniversitelerde şiddete başvurmamak, temel insan hak ve özgürlüklerine saldırmamak ve ayrımcılık yapmamak kaydıyla her tür görüşün özgürce ifade edilebileceğini belirten Çetinsaya, şiddete ortam hazırlayan, temel insan hak ve özgürlüklerine saldıran, tacizkar ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydetti.

        Çetinsaya, bu konuda gerekli yasal müdahalelerin yapılacağını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası