Ege Postası
Geri

YRP'den AK Parti'ye '100 ilçe istediler' yalanlaması

Yerel seçimde iş birliği için uzlaşı sağlayamayan AKP ve Yeniden Refah arasındaki gerilim tırmanıyor... Artık Cumhur İttifakı'nda olmadığı açıklanan YRP, sık sık Erdoğan tarafından hedef alınıyor. Son olarak AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala "Bizden 100 ilçe istediler" iddiasını dile getirdi. YRP, Ala'yı yalanladı.
YRP'den AK Parti'ye '100 ilçe istediler' yalanlaması
Haberler / Politika
13 Mart 2024 Çarşamba 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın "YRP, bizden ittifak kapsamında 100 ilçe istedi" ifadelerini yalanladı. Gül "İfadelerini hayretle karşılıyor, açık ve net bir şekilde yalanlıyoruz. Bizler sadece adil ve dengeli bir ittifak yapılması talebinde bulunduk. 100 ilçe diye bir talebimiz asla olmamıştır” dedi.  

AKP HİÇBİR TEKLİF SUNMAMIŞ

Yazılı açıklama yapan Gül, AKP'nin ittifak görüşmelerinde tavrının baştan beri yapmamak üzerine olduğunu savunarak şunları kaydetti:

- Bugün bu konularda yapılan açıklamaların ittifak görüşmelerimizdeki nezaketten uzak olması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Her şeyden önce bilinmelidir ki, Yeniden Refah Partisi olarak daha aylar öncesinden ‘İstanbul, Ankara ve İzmir’de AK Parti ile belki ittifak yapabiliriz’ şeklinde genel başkanımızın açıklamaları olmuştur. Dolayısıyla Yeniden Refah Partisi bu süreçte, bizzat sorumluluk alarak, tıpkı 14 Mayıs’ta olduğu gibi elini taşın altına koyup, ittifak görüşmelerine katılmıştır. Aziz milletimizin şunu bilmesi gerekiyor. AK Parti görüşme masasına sonuç almak üzere oturmadı. AK Parti bu masaya ittifak yapmamak üzere oturmuştur. (SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası