Ege Postası
Geri

Özgür Özel'den boyoz-gevrek hesabı: '300 boyozu Recep Tayyip Erdoğan almıştır'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ikinci gününe Ödemiş halk buluşmasıyla başladı. Özel burada aday gösterilmeyen Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş’i överken, Ödemiş Belediye Başkan adayı Mustafa Turan’ı Ödemiş’e emanet etti. Özel konuşmasında, AK Parti’ye ekonomi üzerinden yüklenerek, “31 Mart’ta önünüzde sandık var. Bu seçim yerel seçim ve çalışkan insanlara ilçenizi emanet edeceksiniz. Bu seçim aynı zamanda ülkeyi yönetenlere mesaj verilecek bir seçim. Yoksulluktan, enflasyondan şikayeti olan herkes hükümete sarı kart gösterirse o zaman yapacak bir şey var” dedi.
Özgür Özel'den boyoz-gevrek hesabı:  '300 boyozu Recep Tayyip Erdoğan almıştır'
Haberler / Politika
13 Mart 2024 Çarşamba 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ikinci gününde Ödemiş, Tire, Bayındır, Menderes ve Torbalı'da halk buluşmaları gerçekleştiriyor.

CHP lideri Özel’in ikinci gün programında ilk durağı Ödemiş oldu. Özel’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda Ödemişli vatandaş katılım sağladı.

ERDOĞAN’A MİTİNG GÖNDERMESİ

Özel, Ödemiş Hükümet Konağı önünde yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir mitingine gönderme yaparak, “Mustafa Turan Başkanımıza destek olmaya, Mehmet Eriş Başkanımıza teşekkür etmeye, Cemil Tugay ile birlikte Ödemiş’i ziyaret etmeye gidelim dedik. Pek çok ilde pek çok siyasinin toplayamadığı kalabalığı Ödemiş yağmurlu bir günde topladı ve bizi karşıladı” dedi.

“ADAY OLUNCA HERKES CHP’Lİ OLUR”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i övgü dolu sözlerle anlatan Özel, “Ben dedesi CHP’li birisiyim. 99’da parti baraj altında kaldı ama o günde CHP’liydik. Yarın Manisa Büyükşehir’i kazanırken de CHP’liyiz. Damarımızda CHP’nin renkleri vardır. Bir partili Mehmet Eriş gibi olmalı. Bir emekli öğretmen 10 yıldır hizmet ediyor. Bir görev yapılacaksa Eriş başkanım gibi yapılmalı, bir görev emanet edilecekse de onun gibi emanet edilmeli. Her makam gelinir, gidilir. CHP’nin en üst makamı CHP üyeliğidir. Çünkü Atatürk’ten emanettir. Ben CHP’nin 8. Genel başkanı olarak tek temennim şudur, görevi yapıp bırakırken Mehmet Eriş gibi partili olmak ve partili kalmak. Aday gösterildiği gün herkes partili olur. Önemli olan görevi emanet ederken, görevi bırakırken, ‘hayatımın son gününe kadar bu parti için çalışacağım demek’ her türlü takdirin üzerindedir” ifadelerine yer verdi.

“ÖDEMİŞ TURAN’A EMANET”

Ödemiş Belediye Başkan adayı Mustafa Turan’ı tanıtan Özgür Özel, “Görevi teslim ettiği Mustafa Turan, çiftçiliği, hayvancılığı biliyor. Sizin gibi alnının terini toprağa damlatan, haramdan ve yalandan korkan güzel insanlarla aynı coğrafyanın insanı. Ödemiş’i sizden birisine emanet ediyoruz. CHP’nin büyükşehir belediyeleri kırsal kalkınmaya, kooperatifçiliğe önem veren, ürettiğiniz ürüne sahip çıkan bir vizyona sahipler. Bunu belediye başkanlarımız büyük bir başarı ile başattılar. Şimdi bu emanet Cemil Tugay’a emanet. Cemil Tugay, Ödemiş’e, çiftçisine sahip çıkacak. Gönlü de kendi de burada olacak. Ödemiş’i hiç yalnız bırakmayacak. Ödemiş’te ne sorun varsa Mustafa Turan ile çalışacak. CHP’nin yetkilerini Ödemiş’e sunmaya hazırız, kararlıyız” diye konuştu.

"4 YIL SEÇİM YOK, ACI REÇETE GELİYOR"

AK Parti’ye ekonomi üzerinden yüklenen Özgür Özel, “ Bundan sonraki süreç artık geneldeki iktidarın gücünün yerelle dengelenmesi sürecidir. Bunu yapmazsak 31 Mart’tan sonra iktidar şunu görürse, emekliye 10 bin lira verir, ses çıkmaz. Çiftçini ürünü para etmiyor, sesi çıkmıyor dersek 4 yıl boyunca seçim yok. Acı reçete geliyor, kemer sıkma geliyor. Bu memlekette acı reçeteyi holdingler, 5’li çete görmüyor. 1 Nisan’sa bu hükümet bu kadar zam yaptım, bu kadar enflasyon oldu yine de oy verdiler derse ertesi güne yapacak bir şey yok. 1 Nisan’dan sonra emekli, emekçi, çiftçi büyük zorluk yaşayacak. 1 gün önce yapacak bir şey var. 31 Mart’ta önünüzde sandık var. Bu seçim yerel seçim ve çalışkan insanlara ilçenizi emanet edeceksiniz. Bu seçim aynı zamanda ülkeyi yönetenlere mesaj verilecek bir seçim. Yoksulluktan, enflasyondan şikayeti olan herkes hükümete sarı kart gösterirse, benim derdim boyumu aştı derse o zaman bir ümit var" dedi.

"HER AY 5,5 ÇEYREK KAYIP" 

Emekli ikramiyesi üzerinden altın ve kıyma hesabı yapan Özel, "Emeklilerin büyük bir kıgınlığı, yılgınlığı var. Emekli 10 bin TL alıyor. Erdoğan 3 Kasım 2002 günü iktidara geldi. Geldiği gün bir emekli maaşı 1,5 asgari ücret üzerindeydi. Tayyip Bey bu düzeni bozmasaydı, her yıl sizi enflasyon altında ezidrmeseydi bugün 10 bin lira alan emekli 26 bin lira alacaktı. 10 bin liraya Tayyip Bey geldiği gün 8 çeyrek alınıyordu. Bugün aldığınız o parayla 2,5 çeyrek altın zor alınıyor. Arada 5,5 çeyrek kayıp var. Ödemiş'ten br emekli bir çeyrek altın düşürse bütün gün arar. Bütün emekliler, 5,5 çeyrek altın her ay kaybediliyor Erdoğan emekliyi enflasyona ezirdiği için. 2015'te Kemal Kılıçdaroğlu, 'emekliye 2 bayramda 1'er ikamiye' dedi. 7 Haziran'da emekli gücünü gösterdi, oyunu vermedi. Seçimde çoğunluğu kaybedince 1 Kasım'da seçimlere giderken 'ben de vereceğim' dedi. 2015'te verecem dediğini 2018'e kadar vermedi. 2018 yılında bin lira verdi. Biz itiraz ettik. O beğenmediğiniz bin lira bayram ikramiyesi tam 24 kilo dana kıyması alınıyordu. Bugün 3 bin lira ile 6 kilo dana kıyma zor alınıyor. Sadece bayram ikramiyesinde 16 kilo dana kıyması kayıp. Mutfağınızdan, buzdolabınızdan, çocuğunuzdan 16 kilo dana kıyma kayıp. 2018'den bugüne böyle bir kayba uğrayan hangi zengin, hangi müteahhit hangi 5'li çete var? Emekliye para yok, 5'li çeteye, yazlık saraya, kışlık saraya var. Bir asgari ücret sarayda 55 saniyede harcanıyor. Emekli maaşları sarayın 16 saniyelik harcamasına denk geliyor. Her şeye para bulanlar emekliye para bulamıyorlar. Emekliye para yoksa emekliden Tayyip Bey'e oy yok. 31 Mart'ta emekliler kendilerini küçük gören herkese gerekli cevabı verecek. Sakın unutmayın sizi ezdirmeyiz, karıncanın kardeşi CHP'dir" ifadelerine yer verdi. 

"300 BOYOZU ERDOĞAN ÇALDI"

İzmir için boyoz-gevrek hesabı yapan Özel, "Gittiğimiz her yerde bir hesap yapıyoruz. Altın hesabını hep yapıyoruz. Orda'da fındık, Manisa'da üzüm hesabı yapıyoruz. Bayraklı'da bir öğrenci, "Bayraklı'da hesap yapmadı. Bizim krediler çok düşük. Boyoz ve gevrek hesabı yap" dedi. Erdoğan ilk geldiğinde üniversiteliye 300 TL kredi veriliyordu. Erdoğan diyor ya, '300 TL nere 2 bin TL nere...' Genç arkadaş uyandırdı ve baktım. 2014'te 300 TL ile 333 tane gevrek alınıyor. Bu sene 2 bin TL ile 200 tane gevrek alınıyor. 333 gevrek nere 200 gevrek nere... Öğrencinin cebınden 133 gevrek çalıyorlar. 2014'te boyoz 60 kuruş. 300 lira ile 500 boyoz alınıyor. 2 bin TL ile boyoz 10 lira. 200 boyoz alınıyor. Öğrencinin cebinden 300 boyuzu Recep Tayyip Erdoğan almıştır" ifadelerine yer verdi. 

"ÖDEMİŞ'İ YATIRIMA BOĞACAĞIZ"

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Bizler Ödemiş’e,  Küçük Menderes’e duyduğumuz sevgi ve saygıyla buradayız. Sizlerin ailesinin bir parçası gibi görüyoruz kendimizi. Bizim için seçimi kazanmak değil, bizden önce hizmet eden başkanlarımızın hizmetlerini tamamlayacak ve onları çok daha ileriye götüreceğiz. Aldığımız o bayrağı en yükseğe taşıyacak, Ödemiş’in onurunu yüceltecek kardeşleriniz olarak huzurunuzdayız. Şunları bilmenizi isterim, ben belediye başkanı olduktan sonra Küçük Menderes’e asfalt şantiyesini kuracağım. Su fiyatlarıyla ilgili sözüm söz. İlk günden indirim yapmaya başlayacağız. 2 sene sonra İzmir en uygun suyu veren belediye olacak. Ödemiş’in ihtiyacı olan neyse biz orada olacağız, her zaman yanınızda olacağız. Ödemiş’i yatırıma boğacağız. Biz köyü ile kasabası ile tüm Ödemişlileri ailemizden birisi sayarak hizmet edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“ÖDEMİŞ BENİ BAĞIŞLASIN”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş konuşmasında, “Ben Mehmet Eriş olarak 5 yıl önce bu meydanda size söz verdim. Mehmet Eriş bir öğretmendir, hiç kimseyi ayırmaz, parti ayrımı, zengin fakir ayrımı yapmaz dedim. Bu sözü yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Ben bu yola 30 yıl önce çıktım. O günden bu yana Ödemiş’in her sokağını gezdim. 5 yıl içinde Ödemiş’e en iyi hizmeti yapmak için meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte savaştık. Zor günler yaşadık ama hepsi geçti. Bugün yeni bir türkü söyleme zamanı. O türkünün içinde biz varız. Atatürk’ün partisi ama 10 yıl Ödemiş’e hizmet etme onurunu yaşattı. Bu onur bana yeter artar bile. Varsın tarlamız, bağımız olmasın. Bizim sevdamız Ödemiş sevdasıydı. Bu sevda hiç bitmez. Benden sonra yola çıkan Mustafa Turan kardeşim yoluna devam edecek. Mehmet Eriş’i bilen bilir, bilmeyenler de kendisi gibi bilir. Bir CHP neferi olarak Mustafa Turan’ın ölümüne yanında olur. 30 yıl öncede Çevre yolu diyordum, planı yaptım daha bitmedi. Bunun hesabını sorun. 24 yıldır bu yol ne için bitmedi?. Bizim de yapamadıklarımız var. Ödemiş beni bağışlasın. Devletin desteğiyle bu kadar oldu. Gelecek dönemde Tugay başkanım Ödemiş’in değerini bilir. Görevde olduğu sürece Mehmet Eriş onun emrindedir ” ifadelerine yer verdi.

1 NİSAN’DA ZEYBEK SÖZÜ

Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan ise konuşmasında, “Bugün burada sizlerden birisi olarak, sizlerin sesi olmanın gururunu yaşıyorum. Tozlu tarla yollardan geçmiş bir kardeşiniz olarak sizlere sesleniyorum. Cumhuriyet demek gelecek için, ülkesi için hayaller kuran bir çocuğun bu hayalleri için belediye başkanı olabilmesi demektir. Bugün çok sevdiğim Ödemiş’e hizmet etmek için yola çıktım. Gençliğimiz ve tükenmeyen enerjimizle bu yoldayız. Ödemiş’te halkçı belediyecilik sürsün diye bir ilki başarmak için buradayız. Bu yola çıkarken ‘sen gençsin daha çok koşarsın’ dediler. ‘Sen kooperatifçisin birlikte başarmak nasıl olur gösterirsin’ dediler. Bizler bir an bile durmayacağız, yorulmayacağız. Ödemiş yeni bir bahara uyanacak. Kim ne derse desin, kafasının arkasında ne hesap yaparsa yapsın, CHP önce Ödemiş’i düşünmeye devam edecek. Halkın kaynaklarını yine halk için kullanan bir anlayışla bizler hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Ödemiş için geliyoruz. Onlar sizin derdini anlamasa da biz varız. Cemil Tugay ile projelerimizi hayata geçireceğiz. Herkese eşit, kimseyi ayırmayan, herkes için adaletli belediyecilik ile geliyoruz. Ayağı yere basan sağlam hedeflerle geliyoruz. 1 Nisan sabahı burada zeybek oynayacağız” diye konuştu.

 

 

Cemil Tugay: Ödemiş’i yatırıma boğacağız
 
Soyer, Tugay ve Özel aynı karede: Değişim- Dönüşüm mesajları
 

 

CHP Lideri Özel'den iş zirvesinde mesaj seli: İzmir'i geri bırakmaya çalışıyorlar
 

 

Özgür Özel, Bayraklı'da halka seslendi: Büyük bir kumpas içindeyiz
 

 

Özel: AB Sürdürülebilirlik Raportörü, Tugay'ın adaylığı için beni tebrik etti
 

 

Özgür Özel, Bornova'da iftar programına katıldı; Yeriniz evin baş köşesidir

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası