Ege Postası
Geri

YSK, MHP Dikili Adayı Akın’ın itirazını reddetti... Yeni aday belli oldu

Cumhur İttifakı’nın MHP Dikili Adayı Buğra Akın’ın aldığı ceza nedeniyle düşürülen adaylığıyla ilgili son olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı itiraz sonuçlandı. YSK yetkilileri, Akın’ın ve MHP’li yetkililerin itirazını reddetti. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Egepostası’nın dün duyurduğu gibi Dikili adayı olarak Sema Akıncı’yı uygun buldu. Akıncı’nın Dikili adaylığı ile ilgili başvuru ilçe seçim kuruluna yapıldı. YSK, MHP Dikili Adayı Akın’ın itirazını reddetti
YSK, MHP Dikili Adayı Akın’ın itirazını reddetti... Yeni aday belli oldu
Haberler / Yerel Politika
28 Şubat 2019 Perşembe 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhur İttifakı’nın Dikili Belediye Başkan Adayı olarak belirlediği Buğra Akın’ın adaylığının daha önce aldığı ancak ertelenen cezası nedeniyle ilçe seçim kurulunca düşürülmesinin ardından İzmir İl Seçim Kurulu’na yapılan başvurunun reddinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan itirazın sonucu belli oldu. YSK kararının ardından gözler MHP Dikili adayının kim olacağına çevrildi.

MHP İzmir İl Başkanlığı hukukçularının yaptığı başvuruyu reddeden YSK kararının tebliği MHP İzmir teşkilatına bildirildi.

YSK KARARI SONRASI GÖZLER YENİ ADAYIN KİM OLACAĞINA ÇEVRİLDİ

Buğra Akın’ın adaylığının düşürülmesiyle ilgili son olarak YSK’ya yaptıkları başvurunun da reddedilmesi durumunda B planlarının olduğunu belirten MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, YSK kararının ardından Dikili’de Akın’ın yerine başka bir aday açıklama çalışmalarını tamamladı.

SEMA AKINCI'NIN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Babası Dikili ilçe teşkilatı kurucularından olan kendisi de 10 yıl boyunca Dikili’de Doğru Yol Partisi (DYP) İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş olan deneyimli avukat Sema Akıncı’ın yanı sıra birkaç isim ile de görüşen MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, partilerinin Dikili adayının Sema Akıncı olmasında karar kıldı. Avukat Sema Akıncı’nın Dikili Belediye Başkan Adaylığı başvurusu Dikili İlçe Seçim Kurulu’na verildi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, bu akşam saat 20.00'de Dikili İlçe Seçim İletişim Merkezinde, MHP İzmir Milletvekilleri Hasan Kalyoncu ve Tamer Osmanağaoğlu ile birlikte Sema Akıncı'nın adayları olduğunu resmen açıklayacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası