Ege Postası
Geri

Yabancı Dil Öğretiminde yenilikler

MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Yabancı Diller Bölümünün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Empowering the Educator”- (Eğitimcilere Destek) ve “Spass am Lernen und Lehren” (Eğlenceli Eğitim Öğretim) konulu ELT/DaF Seminerlerine iki yüze yakın yabancı dil öğretmeni katıldı.
Yabancı Dil Öğretiminde yenilikler
Haberler / İzmir
4 Aralık 2012 Salı 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Sadece İzmir’den değil, Manisa, Afyon, Antalya, Denizli, Ankara ve İstanbul’dan da katılımların gerçekleştiği seminerlerde, dünyanın birçok ülkesinde yabancı dil eğitimi konulu konferansların aranan isimleri bilgi ve birikimlerini paylaştılar.
Konferansa British Council ve Goethe Institute gibi yabancı dil eğitiminde öncü kuruluşlarının yanı sıra Dokuz Eylül, Adnan Menderes, Gediz ve Yaşar Üniversitelerin yabancı dil bölümlerinin öğretim görevlileri de katıldılar.
İngilizce ve Almanca öğretmenleri için iki farklı oturum olarak düzenlenen seminerlerin İngilizce bölümünün sabah oturumlarında John BARTH “Öğrencilerimizin Dünyası, Eleştirel Düşünce ve Sınıfta Kullanılacak olan Yöntemlerin Tartışılması”, MEV Koleji’nde 9. sınıflarda kullanılan ders kitabı “Gateway”in yazarı David SPENCER “Gençlere Ders Öğretirken Pratik Fikirler” konularındaki sunumlarını paylaştılar. 
Öğleden sonraki oturumlarda Amanda GAMBLE “Öğretmenler kişisel ve mesleki gelişimlerinde kendi kendilerini nasıl beslemeliler'”, Gülfem ASLAN ise “ELT aracılığı ile değerlerin öğretilmesi” başlıklarında etkileyici sunumlar gerçekleştirdiler. 
Almanca bölümünde ise Cavidan ŞENUYAR “Sınıf-Oyun alanlarıyla dolu bir öğrenme sokağı”, Nuriye CİN “Almanca dersinde öğrencileri harekete geçirme metotları”, İlknur SALİJİ “Yabancı dil dersinde konuşma yeterliliği (becerisi): Diyalog çalışması” başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaştı. Almanca öğretmenleri öğrenci rolünü üstlenerek sınıf içi öğrenme ortamının hangi etkinliklerle canlı tutulacağını birebir görme olanağına sahip oldular.
Katılımcılar, etkinlik süresince Express Publisihing, Heinle, Pearson, Oxford, Macmillan, Cambridge, Richmond, Helbling, Espanol, UES, Clarity, Young Digital Planet, Langenscheidt, Kett, Hueber, Gothe Instıtut, Iber gibi yabancı yayınevlerinin sergilediği ve yeni çıkan İngilizce/Almanca eğitim kitaplarının bulunduğu stantları gezme olanağına sahip oldular.
Etkinlikte katılımcılara hoş geldiniz konuşması yapmak üzere söz alan okul koordinatör müdürü Levent ÖZAYTAÇ, “Özel okulların en önemli varlık nedenlerinden biri olan iyi bir yabancı dil öğretimi verme çabasına bu tür konferansların önemli katkılar sağladığına inanıyoruz. Millî Eğitim Vakfı Merkez Yönetimimizin desteğiyle her yıl etki alanını daha da genişleterek sürdürdüğümüz “ELT ve DaF Konferansı”nı okulumuzun yabancı dil eğitimi konusunda yenilikleri takip etme hassasiyetini de ortaya koyması bakımından önemli buluyoruz.” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası