Ege Postası
Geri

Yabancı tıp öğrencileri Basmane’yi gezdi

Ege Üniversitesi ile Bologna Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında düzenlenen Sınırlar Olmaksızın Sağlık Hakkı Yaz Okulu’na katılan tıp öğrencileri İzmir’in tarihi semti Basmane’yi gezerek, bölge hakkında bilgi aldı.
Yabancı tıp öğrencileri Basmane’yi gezdi
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2014 Cumartesi 09:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen geziye İtalya, İspanya, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen 28 doktor adayı öğrenci ve 10 akademisyen katıldı. İlk olarak Agora ve Oteller Sokağı’nı gezen yabancı konuklar, daha sonra Konak Belediyesi’ne ait Basmane Semt Merkezi’ne gelerek burada mültecilerle buluştu. Semt Merkezi yetkililerinin eşlik ettiği inceleme gezisinde Basmane bölgesi hakkında bilgi alan öğrenciler, ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan mültecilerle de tek tek görüşerek sorunlarını dinledi. Kendi ülkelerindeki mültecilere yönelik çalışmalarla Türkiye’deki uygulamaları karşılaştıran tıp fakültesi öğrencileri özellikle sağlık alanında mülteci ve göçmenlerin ne gibi haklardan yararlanabildiği konusu üzerinde durdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası