Ege Postası
Geri

Yabancılar kuş cennetini temizleyecek

Dünyadaki çevre kirliliğine dikkat çekmek için yurt içi ve yurt dışından gelecek gençler İzmir Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı kıyılarını temizleyecek.
Yabancılar kuş cennetini temizleyecek
Haberler / İzmir
7 Mayıs 2014 Çarşamba 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde, Çiğli Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ve İzmir Kuş Cenneti Koruma Geliştirme Birliği tarafından yürütülen proje kapsamında gönüllü gençler 10 – 11 Mayıs’ta İzmir Kuş Cenneti kıyılarını temizleyecekler.  Proje kapsamında hem İzmir Kuş Cenneti hem Homa Dalyanı’nın temizlenmesi, tanıtımı ve çevrenin korunması konusunda bilinçlendirme yapılması amaçlanıyor.

 KİRLİLİĞE ÇÖZÜM ARAYANLARIN GÜNÜ

Dünyadaki çevre kirliliğine dikkati çekmek için gönüllülerle birlikte vatandaşlarla çalışmalar yürütecek olan belediye bünyesindeki AB Eğitim ve Gençlik Birimi, kampanyaya Çiğli kıyılarından başlayacak. Ciddi sağlık ve çevre sorunları oluşturan kıyıların temizliğine ilişkin kamuoyu oluşturmak isteyen birim,  “Lets Do İt Türkiye” adı ve sloganı altında Çiğli kıyılarında temizlik etkinlikleri gerçekleştirecek.

ÇİĞLİ SAHİLİ  TEMİZLENMEYİ BEKLİYOR

 Gittikçe büyüyen atık sorununa, hem bireylerin hem de iş kollarının arkalarında bıraktıkları çevresel değişimlere dikkat çekmek istediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yurtiçi ve yurtdışından gelen gönüllülerle Çiğli kıyılarını temizleyeceklerini söyledi. Hem çevre kirliliğine dikkat çekeceklerini hem de bölgenin tanıtımını yapacaklarını belirten Başkan Arslan, “Çevremize sahip çıkmamız gerekiyor.  Kıyılarımız denize atılan çöpler nedeniyle kirleniyor. Belediyemizde kurduğumuz AB birimi ile bu konularda çalışmalar yürütüyoruz. Gönüllülerimizle çalışmalar yapıyoruz. Cumartesi günü büyük bir temizlik kampanyamız olacak. Çiğli kıyılarını temizleyeceğiz. Aynı zamanda dikkatleri çevre kirliliğine de çekmiş olacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası