Ege Postası
Geri

Yakalandı haberlerine ilişkin net açıklama

Çavuşoğlu, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'ün yakalandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama.
Yakalandı haberlerine ilişkin net açıklama
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2016 Cuma 21:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'ün yakalandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama.

Çavuşoğlu, "Yakalama haberi yok" diyerek Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'ün yakalandığı iddiasını yalanladı.
Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı iddiasıZekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı iddiası
Adil Öksüz ile Zekeriya Öz'ün yakalandığı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Şu anda bu bilgi doğru değildirdir ama değişik ihbarlar geliyor özellikle son iki gündür. Bunların hepsi değerlendiriliyor, arkadaşlarımız da yakından takip ediyor. Gürcü yetkililerle de yakın temas içindeyiz." ifadesini kullandı.
Her türlü detay, bilgi ve ihbarın titizlikle değerlendirildiğini dile getiren Çavuşoğlu, Öz ve Öksüz'ün daha önce gittikleri iddia edilen yerlerin kamera görüntülerinin de incelendiğini, ancak şu anda yakalanmalarının söz konusu olmadığını belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, Gürcistan'da olabileceklerine dair bir şüphe olduğunu aktararak, "Daha önce biliyorsunuz Zekeriya Öz Gürcistan'a kaçmıştı. Gümrük kapısındaki kameralarda tespit edilmişti. Bazen Avrupa'ya gidip geldiği yönünde bilgiler var ama bize gelen her bilgi sadece bu ikisi için değil, diğer kaçanlarla ilgili her bilgiyi titizlikle inceliyoruz, takip de ediyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar izlerini süreceğiz, mutlaka bulacağız." dedi.
GERÇEK ÇOK GEÇMEDEN ORTAYA ÇIKTI
HSYK tarafından meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, geçen yıl Ağustos ayında, hakkında yakalama kararı çıkarılmadan kısa süre önce Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'ın Batum kentine kaçtı.
Önceki gün Batum’dan gelen bir Türk vatandaşının Zekeriya Öz'ü gördüğünü ihbar etmesi üzerine Türk makamları bu ülkenin güvenlik birimleri ile temasa geçti. Konsolosluk yetkilileri de harekete geçerek olayı araştırdı. Ancak ihbarı yapan kişinin verdiği adreste ve çevresinde Savcı Zekeriya Öz bulunamadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası