Ege Postası
Geri

Yalçın Ata mecliste temsiliyet istedi: Tugay'dan 'altın çağ' vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne yaptığı ziyarette Yalçın Ata, mecliste temsiliyet istedi. Tugay ise, Büyükşehir'de de müdürlük sözü vererek Meclis üyeliği talebine olumlu yanıt verdi. Öte yandan Başkan Cemil Tugay ziyaretin ardından İzmir'de önümüzdeki dönemin esnafın 'altın çağı' olacağını vurguladı.
Yalçın Ata mecliste temsiliyet istedi: Tugay'dan 'altın çağ' vurgusu
Haberler / Yerel Politika
8 Şubat 2024 Perşembe 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar saha çalışmalarına hızla devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Ziyarete Tugay'ın yanı sıra Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil İnay Kınay, Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Ekşi, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler Ünsal ve CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi katılım sağladı. 

Ziyarette oda başkanları Başkan Cemil Tugay'a tek tek şilkayetlerini ve taleplerini dile getirdi. 

BÜYÜKŞEHİR'E ENSAF MÜDÜRLÜĞÜ VAADİ 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Buraya bir heyet olarak geldik. İlçe belediye başkan  adaylarımızla geldik. Çünkü biz mesaj vermek istiyoruz. O mesaj da şu, İzmir'in en önemli sorunlarından birisini yaşıyoruz. Esnafın değerinin farkındayız. Ticaret kenti olan İzmir'de yerel düzeyde ticaretin sağlıklı sürdürülmesi çok önemli. Halkımız takdir eder ve belediye başkanı seçilirsek biz her zaman esnafımızın yanında olacağız. Esnaflarımızla ilişkilerimizle elimizden geldiğinde yanlarında olmaya çalıştık. Pazarlarda limon satarak ben esnaflık yapmaya başladım. Esnafımızın var olması uygun şartlardda çalışması ve sıkıntı yaşadığı zaman kamu kurumlarının esnafın yanında olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve açık bir irade ortaya koyamaya niyetliyim. Amacımız sizlerin ayakta kalmasını ve güçlü olmasını sağlamak. Önümüzdeki dönemde belediye çalışmalarından doğan mağduriyetler başta olmak üzere her konuda biz üzerimize düşeni yapacağız. Her zaman esnaf dostu belediyeler olacağız. Her belediyenin esnaf masası olacak. Büyükşehir'e bir esnaf müdürlüğü kuracağım. Mutlaka zaman zaman bir araya geleceğiz. Bizi samimi, dürüst ve içten göreceksiniz. Esnaflarımızla da bu ilişkiyi kuracağız. Biz de Karşıyaka Belediyesi'nde esnaf masası kurduk. 5 yıl içerisinde her türlü konuda komisyon üyesi arkadaşlarımızla çalıştılar. Bu modelin doğru olduğunu biliyorum. O sebeple esnafların mutlaka söz hakkı olacak" ifadelerine yer verdi. 

ATA MECLİS'TE TEMSİLİYET İSTEDİ 

 İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, "İzmir esnaf teşkilatı 128 odamız var. Türkiye'de İstanbul'dan sonra en büyük odayız. Muhteşem bir camiayız. Yeni yönetim kurulu arkadaşlarımızla görevdeyiz. Uzun yıllardır değişmeyen yönetim bizimle değişti. Bundan sorna birikte çalışmayı yeğliyoruz. CHP İzmir'de değişime gitti. Genç kardeşlerimizle yola devam dedi. Mecliste bizleri tesil edecek arkadaşlarımızın olmasını istiyoruz. Biz istifa etmeden aday olamıyoruz. Ne belediye başkanı aday gösterilemiyoruz. Bayındır'da Davut Sakarsu istifa etti ve aday gösterildi. Kiraz'da Nasuh Coşkun arkadaşımız istifa etti ve aday oldu. Oda başkanları istifa etmeden herhangi bir adaylık koyamıyor. Mecliste esnafa yakın kişilerden söz hakkı istiyoruz. Esnafın sesini belediyelerle duyulmasını istiyoruz. Sizden bunu özellikle talep ediyoruz" dedi. 

HALKIN BAKKALI VE KASABINA SİTEM 

Esnaf temsilcileri, Tugay’a şikayet ve taleplerini iletti. Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara Halkın Bakkalı ve Halkın Kasabı uygulaması ile maliyetin altında yapılan satışlar ile ilgili sitemini iletti.  Tugay ise konuya ilişkin açıklamasında, “Esnafımızın olduğu yere bu tür marketler açmayalım onun yerine esnafımızla anlaşalım. Çünkü bu bir sosyal proje ve ihtiyacı olan insanlar alıyorlar. Esnafımızla anlaşma yapıp o şekilde indirimli satış yapılabilir” dedi.

HAMAMCILARDAN 'SU' SİTEMİ

Hamacılar ve Banyocular Odası Başkanı Nafi Karaca, su fiyatlarının pahalılığından sitem etti. Tugay ise su fiyatlarına ilişkin gelen siteme, " Size özel mutlaka bir indirimimiz olacak. Su ile iş yapan esnaflarımız için hızlıca bir karar alacağız" dedi. 

ESNAFA ÖZEL ÇALIŞMA 

Karabağlar ve Gaziemir’deki mobilyacıları da önemsediklerini sözlerine ekleyen Tugay, “Üretim kapasiteleri yüksek ama markalaşma sıkıntıları var. Bu konuya destek olacağımızı ve önemli hamleler yapacağımızı bilin. Bütün esnaflarımız için fikir ve projelerimiz var ama bu özellikle önemsediğimiz bir konu. Hamamcılar ve banyocuların da su fiyatı üzerinden talepleri var. Size özel indirim taahhüdünde bulunuyorum. Suya dayalı bir iş yapıyorsunuz. Mutlaka arkadaşlarımızla çalışacağız. Suyun fiyatını zaten düşüreceğiz. Özel olarak sıkıntı yaşayan esnafımıza yönelik ayrı bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası