Ege Postası
Geri

Yalçın Küçük: Ben devletim

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Yalçın Küçük, esas hakkındaki savunması için hazır olup olmadığı sorulduğunda sinirli tavırları ile dikkat çekti. Sesini yükselterek konuşan Küçük, "Ben devletim. Devlet için buradayım. Ancak...
Yalçın Küçük: Ben devletim
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 17:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Yalçın Küçük, esas hakkındaki savunması için hazır olup olmadığı sorulduğunda sinirli tavırları ile dikkat çekti. Sesini yükselterek konuşan Küçük, "Ben devletim. Devlet için buradayım. Ancak bir çocuk gibi, 'Gel savunmanı yap' denmesini kabul edemiyorum. Avukatım mazereti nedeniyle gelemedi. Bu yüzden savunmamı bugün yapamayacağım." diye konuştu

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında Özkan Kurt'un savunmasının ardından İstanbul eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan da savunmasını yaptı. 23 Eylül 2008 tarihinde gözaltına alındıktan sonra 16 ay tutuklu yargılanıp tahliye edildiğini belirten Saçan, "Tahliye olduktan 3 ay sonrasına kadar neden tutuklandığımı ben de anlayamadım. Dosyadaki belgeleri görünce 'bende hakim olsam kendimi tutuklardım' diye düşündüm. Talebimin üzerine lehime olan belgeler dosyaya zamanında gelmedi. Ben tahliye olduktan aylar sonra bu belgeler mahkemeye gönderildi. 25 yıl emniyete hizmet ettiğim halde bana bunu yapanlar, emniyetçi olamayanlara neler yapar. Yazıklar olsun." dedi.

Saçan, 2001 yılında Tuncay Güney ile yapılan mülakatın ardından yürütülen proje çalışmasının savcılık tarafından hazırlık soruşturmasına dönüşmeden kapatıldığını ifade ederek, kendisi hakkında "soruşturmayı kapattığı, mülakat kasetlerini aldığı, başka suretleri olmayan belgelerin evinde bulunduğu" şeklinde suçlamalarda bulunulduğunu söyledi. Saçan, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına gönderdiği mülakat kasetlerinin, kendisinin anlamadığı bir şekilde ortadan kaybolduğunu belirterek, "El-Kaide örgütünün bombacısı olduğu iddia edilen bir kişiye yönelik düzenlenen operasyonlarda Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'ın mülakat kayıtlarının bulunduğu 4 kaset ele geçiriliyor. Kasetleri, benim oraya götürdüğüm iddia edilen dökümanların içinde bulduklarını öne sürüyorlar." dedi. Saçan, bu iddiaları kabul etmediğini ifade etti.

Müdürü bulunduğu Organize Şube'de yaptıkları çalışmaların birer suretini de evine götürdüğünü belirten Saçan, Bazı basın mensuplarına verdiği iddia edilen proje çalışması ile ilgili olarak da "Savcılık soruşturma açmadan dosyayı kapattığı için üzerindeki gizlilik kalkar." şeklinde konuştu.

Saçan, soruşturma aşamasında emniyetin yaklaşık 300 sayfa belgeyi savcılıktan ve sonrasında da mahkemeden gizlediğini savundu.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Saçan'ın ardından Odatv davasından tutuklu bulunan Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Yalçın Küçük'e, savunması için hazır olup olmadığını sordu. Küçük ise "Ben bir devletim. Burada devlet olarak bulunuyorum. Benim 100 avukatım var. Her birinin ayrı yerlerde ayrı işi var. Devlet için buradayım. Ciddi konuşma yapacağım. Ancak avukatım Hasan Fehmi Demir’in gelmesini bekliyorum. Çünkü o da çok çalıştı." dedi.

Özese’nin savunma yapıp yapmayacağını tekrar sorduğu Küçük, "Bir çocuk gibi gel buraya kendini savun denmesini kabul etmiyorum. Ben çocuk değilim. Ben kafası olan bir adamım. Sabahtan beri çalışıyorum. Bu yorgunlukla savunma yapamam." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası