Ege Postası
Geri

Yamanlar öğrencileri üç yarışmadan 25 madalyayla döndü

Özel Yamanlar okulları öğrencileri Antalya, Ankara ve ABD Teksas'ta düzenlenen olimpiyat ve proje yarışmalarından toplam 25 madalyayla döndü. Akdeniz Üniversitesi'nin düzenlediği 18. Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatı'nda İzmir Özel Yamanlar...
Yamanlar öğrencileri üç yarışmadan 25 madalyayla döndü
Haberler / Güncel
15 Mayıs 2013 Çarşamba 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel Yamanlar okulları öğrencileri Antalya, Ankara ve ABD Teksas'ta düzenlenen olimpiyat ve proje yarışmalarından toplam 25 madalyayla döndü. Akdeniz Üniversitesi'nin düzenlediği 18. Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatı'nda İzmir Özel Yamanlar Koleji 5 altın, 9 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak birinci oldu. Lise 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı ve 60 madalyanın verildiği olimpiyata 20 madalyayla damga vurdular. Madalyalarını rektörlük binasında düzenlenen törenle Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ergin ve jüri başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev`den alan öğrenciler, başarılarını büyük bir sevinçle kutladı.

TEKSAS'TA BÜYÜK BAŞARI

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde Rice Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Enerji, Çevre ve Mühendislik Proje Yarışması (ISWEEEP)'nda 61 ülke ve 41 ABD eyaletinden gelen öğrenciler yarıştı. Öğrenciler, projelerinin sunumlarını İngilizce yaptı. Özel Yamanlar Koleji öğrencileri Salih Gürlü ve Faruk Ergin, “Radyasyon Zırhlamasında Kemik Ununun Etkisi” adlı projeleriyle gümüş, Burak Emre ve Kaan Başkaya “Drenaj Suyunun Klima Verimliliği Üzerindeki Etkileri” projeleriyle bronz madalya kazandı. Başarılı öğrencilere ödüllerini, 2007 yılı kimya Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Robert Coll verdi. Yamanlar öğrencileri, ödül törenine Türk bayrağıyla çıktı.

ANKARA’DA DA BAŞARDILAR

Milli Eğitim Bakanlığı ile Teknoloji ve Tasarım Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 9. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (E-BİKO) ödül töreni ise Bakanlık ŞÃ»ra Salonu'nda yapıldı. 48 ülkeden 2 bin 583 projenin katıldığı yarışmada Karşıyaka Özel Yamanlar Ortaokulu'ndan Ozan Çoban ve Berkay Ürün, “Trafik İşaretleri Tahmin Oyunu” projesiyle gümüş madalya alarak dünya ikincisi olurdu. Güzelbahçe Özel Yamanlar Lisesi öğrencileri Mervenur Atçı ve Beyza Göçgün “Mariokolik”, Ayşenur İvelik ve Tuğba Sılay “www.onlineoptik.com” isimli projeyle bronz madalya kazandılar.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin girdikleri her ulusal ve uluslararası yarışmada başarılar kazanması, onları geleceğe hazırlarken çalışma heyecanımızı arttırıyor. Öğrencilerimiz, hayata atıldığında daha büyük başarılara imza atacaklar.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası